Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Tavuk çorbası nasıl yapılır? Tiramisu nasıl yapılır?
Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 11. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Tavuk çorbası, fırında makarna ve tiramisu tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
11. Gün örnek iftar menüsü:
Tavuk Çorbası tarifi
Malzemeler:
1 Tavuk göğsü veya but 2 tane
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şehriye
Yarım limon
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Etimizi haşlıyoruz ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz. Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz. O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Fırında Makarna tarifi
Malzemeler:
1 paket fırın makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
3 su bardağı soğuk süt
2 adet yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Bir tencerenin içinde kaynayan suyun içine makarnaları atın ve haşlamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzün. Fırın kabını tereyağıyla güzelce yağlayıp sularını süzdürdüğünüz haşlanmış makarnaları bu kabın içine alın.
Farklı bir tencereyi ocağa alın ve içinde tereyağı eritin. Eriyen tereyağının içine elediğiniz unu ilave edin ve kavurun. Un renk alınca içine soğuk sütü ve yumurta sarısını ekleyin. Hemen ardından rendelenmiş muskat cevizi, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla da hazırladığınız sosu lezzetlendirin. Bu sosu, çırpıcı kullanarak karıştırın ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sosunuz hafif sulu bir kıvamdayken ocaktan alın. Fırın kabında beklettiğiniz haşlanmış makarnaların üzerine gezdirin. Tüm sosu döktükten sonra fırın kabının içindeki makarna-sos karışımını tahta bir kaşıkla harmanlayın ve üzerini düzleştirin. Son olarak bu karışımın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 180 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ince ince kıydığınız dereotuyla servis edn.
Fırında karışık kızartma tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet havuç
- 10-12 adet sivri biber ya da 5-6 adet çarliston biber
Yapılışı:
Tüm malzemeleri jülyen olarak doğrayın. Yani kibrit uzunluğunda ama küçük parmağınız kalınlığında doğrayın. Sebzelerin çok ince olmamasına dikkat edin. Doğradığınız tüm sebzeleri genişçe bir karıştırma kabına alın, tuz atın, yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ döküp harmanlayın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine hiç bekletmeden bu karışımı yayın. 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bol sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Tiramisu tarifi
Malzemeler
Kek için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
400 gram labne
1 tatlı kaşığı vanilya
Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
1,5 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine serpmek için: Kakao
Yapılışı:
Öncelikle kremayı hazırlayalım bunun için tencereye nişasta un ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta sarısı ve sütü ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp devamlı karıştırarak kremayı pişirin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Kek için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. İçine elenmiş un kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyip silikon spatula veya tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Yağlanıp unlanmış 26 santim çapında yuvarlak tepsiye veya aynı boyutlarda dikdörtgen tepsi hamuru dökün. Tepsiyi 2 kez sertçe sert bir zemine vurun ki, içindeki hava kabarcıkları çıksın. Önceden ısıtılmamış fırına tepsiyi sürün ve fırını 200 dereceye ayarlayın.
Kek kabarmaya başladıktan sonra ısıyı 160 dereceye düşürün yaklaşık 15 dakika sonra kürdan testi yapıp pandispanyayı fırından alın. Pandispanya 5 dakika kendi halinde beklettikten sonra kenarlarını bir bıçakla geçerek pamuklu bir örtü üzerine ters çevirin. Üzerini örtün soğumasını bekleyin. Bu sırada yarım su bardağından biraz fazla sıcak suya granül kahve ve şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Soğuyan veya ılıyan kremaya labneyi ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpın. Soğuyan pandispanyayı uzun bir bıçakla veya iple ortadan ikiye bölün. İlk yarısını bir tepsiye ve yazarsın ayarlı pasta çemberine koyun kahve suyun yarısıyla her yerini ıslatın. Kremanın yarısını ıslatılan kek parçasının üzerine sürün ikinci kek parçasını kremanın üzerine yerleştirin.
Kalan kahveli suyla ikinci parçayı da ıslatın. Kalan kremanın tümünü pastanın en üstüne sürün isterseniz yan tarafları da krema ile kaplayabilirsiniz. Son olarak bir elek yardımıyla pastanın üzerine kakao serpin en az 2-3 saat kadar pastayı dinlendirin.