İftar Menüleri Ramazan 13. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Düğün çorbası nasıl yapılır? Hünkar beğendi nasıl yapılır? Fırında patates nasıl yapılır? Etimek tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 13. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
08 Haziran 2017 Perşembe 09:01

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 13. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Düğün çorbası, Hünkar beğendi, Fırında patates ve etimek tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

13. Gün örnek iftar menüsü:

Düğün çorbası tarifi

Malzemeler

350 Gram Kemikli Et

1 Kase Yoğurt

3 Çorba Kaşığı Söke Un

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber

1 Yumurta

Su

Tuz

Yapılışı:

Kemikli eti üzerine su ekleyerek düdüklüye koyun. Haşlanmış eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Terbiyesi için, yumurtayı, yoğurdu, unu ve 1 bardak soğuk suyu bir kasede çırpın. Çırpma işlemine sıcak su ilave ederek devam edin. Eti haşladıktan sonra kalan et suyunun içine terbiye karışımını dökün. Tuz ekledikten sonra çorba kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirin.

Üzeri için, tereyağını bir tavada kızdırıp içine toz kırmızı biber ekleyin. Pişen çorbayı servis kaselerine alın. Kızmış yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Hünkar Beğendi tarifi

Malzemeler:

300 gram orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan

2 adet orta boy domates

2 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Beğendisi İçin:

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı tereyağı

1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

2 veya 3 adet iri közlenecek kalınlıkta patlıcan

Süs için: Maydanoz ve çeri domates, yeşil biber.

Yapılışı:

Öncelikle ön hazırlık olarak ocak üzerinde patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve bir tabağa koyup ince ince doğrayın. 2. hazırlık olarak da soğanı yemeklik ince ince doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın, biberleri de ince doğrayın. Şimdi derin bir tavaya önce yağı koyun, tavayı ocağa koyun hafif yağ kızarken soğanları ilave edin ve hafif kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurun, ardından biberleri, sarımsakları ve domatesleri ilave edip 3-4 dakika kadar soteleyin. Tuzunu ve karabiberini, pul biberini de ilave edin. Domatesler yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika kadar yeterli olacaktır.

Patlıcanlar közlendi ve kenarda hazır olarak bekliyor. Bir tencereye tereyağını koyun, erisin. Üzerine unu ilave edin, 2 dakika kadar kavurun. Daha sonra unun üzerine sütü yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da karıştırın. Karıştırın ki un topaklanmasın. Bir taşım kaynatın. Kısık ateşte 2-3 dakika kadar sosu pişirin (koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar pişirin). Daha sonra közlenmiş patlıcanları, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini koyup, 1-2 kere karıştırın ve daha sonra ocaktan alın.

Fırında patates tarifi

Malzemeler:

5 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kekik

2 dal biberiye

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.

Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.

Etimek Tatlısı tarifi

Malzemeler

12 adet yada bir paket tuzsuz etimek

Muhallebi için:

1 litre süt

6 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi yaparak başlayalım. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynadıktan 5-6 dakika sonra altını kapatın.

Etimeklerinizi bir borcam tepsiye yerleştirin. Tepside ki etimeklerin üzerine hazırladığınız şerbeti hepsini ıslatacak şekilde gezdirin.

Muhallebi için bir tencereye süt ve diğer muhallebi malzemelerini alıp (vanilya ve tereyağ hariç) kaynayıncaya kadar karıştırın. Muhallebi kaynadığında vanilya ve tereyağ ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Muhallebi biraz soğuduktan şerbetle ıslattığımız etimeklerin üzerine döküp düzeltin. Tatlı soğurken krem şantiyi paketteki talimatlara göre hazırlayın. Krem şantiyi iyice soğuttuktan sonra tatlının üzerine döküp düzeltin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.