İftar Menüleri Ramazan 16. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Yüksük çorbası nasıl yapılır? Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır? Kıymalı kol böreği nasıl yapılır? Keşkül nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 16. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
11 Haziran 2017 Pazar 01:08

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 16. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan yüksük çorbası, kuru patlıcan dolması, kıymalı kol böreği ve Keşkül tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

16. Gün örnek iftar menüsü:

Yüksük çorbası tarifi

Malzemeler:

1,5 su bardağı minik mantı

1 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

Tuz, kırmızı pul biber

5-6 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

İlk önce tencereye tereyağı ve zeytinyağını dökün. Üzerine unu ekleyip kavurun. Kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salça ve blenderdan geçirdiğiniz domatesi ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Yoğunlaşan karışıma 5 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin. Mantıyı, nohutları, pul biber ekleyerek karıştırın.Mantılar pişip çorba yoğunlaşıncaya kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Etli kuru patlıcan dolması tarifi

Malzemeler:

24 adet patlıcan, biber kurusu

350 gr. dolmalık kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 orta boy domates

1 büyük baş soğan

2-3 diş sarımsak

2 adet sivri biber

1 çay bardağı tane sumak, 3 yemek kaşığı biber salçası (1 kaşığı eklenen suya karıştırılacak)

1 çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı nar ekşişi

Karabiber, kırmızı pul biber, tuz, taze nane ve maydanoz

Yapılışı:

Patlıcan ve biber kurularını yıkayıp, birkaç saat soğuk su içerisinde bekletin. Tencerede su kaynatıp, soğuk suda beklettiğiniz biberleri 5 dakika haşlayın. Patlıcanları ise 15 dakika haşlayın.

Yemeğinizin iç harcı için soğan, sarımsak, domatesler, biberler, maydanoz ve naneleri ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın ve süzün. Zeytinyağı ve sumak hariç bütün malzeme bir kasede karıştırıp içi hazırlayın. Soğumuş biber ve patlıcanları, yarılarını biraz geçecek kadar iç malzeme ile doldurun. Taze maydanoz ve nane saplarını tencerenin en altına yerleştirdikten sonra patlıcan ve biber dolmalarınızın ağız kısmını birbirine yapıştırarak tencereye dizin. Patlıcanlar alt tarafta biberler üstte olmalı. Üstüne sıvıyağ gezdirin ve bir tabakla kapatın, eğer varsa üzerine taş bir ağırlık koyun. Salçalı suyunu ilave edilin.

Kullandığınız pirincin iki katı kadar suya, yarım çay bardağı daha fazla su ekleyerek ayarlanır. Pişmesine yakın 1 su bardağı suda kaynattığınız, tane sumak suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynatın. O zaman ateşten almadan önce üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı gezdirin.

Kıymalı kol böreği tarifi

Malzemeleri

5 adet yufka

1 su bardağı ay çiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

3 adet yumurta

İç harcı:

250 gram kıyma

1adet kurusoğan

Karabiber, Tuz

Yapılışı:

Bir tava içerisinde kıymayı kavuralım. Kuru soğanı ince doğrayarak kıymanın içerisine ekleyelim. Karabiber ve tuzunu da ekleyerek güzelce kavuralım. Soğuması için kenarda bekletelim.

Ayçiçek yağı, 2 adet yumurta, yoğurdu karıştırarak çırpalım. Bir yufkayı sererek çırptığımız bu sosu fırça ile yufkaya ince bir şekilde sürelim. Yufkanın içerisine harçtan koyarak karşı uçtan içeri doğru sarın. Birleşince bıçakla keserek tepsiye dizin. Diğer yufkalara da bu işlemi tekrarlayın. Kalan bir yumurtamızı çırparak böreğin üzerine sürün. Kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirin.

Keşkül tarifi

Malzemeler

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı badem unu

6 yemek kaşığı şeker

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

Yapılışı:

Tencereye bütün kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Yumurta sarısını ilave edin. Sütü yavaş yavaş dökerek el mikseriyle çırpın. Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştırın. Pişen keşkülü bekletmeden kâselere paylaştırın. Badem tozu serperek servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.