İftar Menüleri Ramazan 17. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Paşazade çorbası nasıl yapılır? Kirde kebabı nasıl yapılır? Şehriyeli pilav böreği nasıl yapılır? Kabak tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 17. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
12 Haziran 2017 Pazartesi 02:36

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 17. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan paşazade çorbası, kirde kebbı, şehriyeli pilav ve fırında kabak tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

17. Gün örnek iftar menüsü:

Paşazade çorbası tarifi

Köftesi için:

300 gr. az yağlı kıyma

Orta boy soğan

Bir tutam maydanoz

1 dilim bayat ekmek içi

tuz karabiber

Bulamak için:

1 yemek kaşığı un

1 büyük patates

1 su bardağı haşlanmış nohut

Yeteri kadar su

Yoğurtlu meyane için:

3 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

Sosu için:

1 dolu yemek kaşığı tereyağı,

1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:

Köfte için soğanı rendenin iri gözünden rendeleyin. Suyunu hafifçe sıkın. Maydanozu ince ince doğrayın. Ekmeği ufalayın veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyin. Tuz ve baharatı ekleyip, kıymayla beraber yoğurun. Bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın veya avuç içinizde sıktırarak şekil verin.

Köftelerin üzerine 1 kaşık un serpin. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Köfteleri içine atıp yüksek ateşte soteleyin. Bir tencereye 1 lt. kadar su ekleyip kaynatın. Soyup küp küp doğradığınız patatesi ve haşlanmış nohutu ekleyip patates haşlanana kadar kaynatın. Köfteleri ekleyip 6-7 dakika daha haşlayın.

Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Kaynayan köfteli sudan 1 su bardağı kadar alıp yoğurtlu meyaneye ekleyip karıştırın. Meyaneyi hızlı bir şekilde çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip altını kapatın.

Bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ekleyip yağı kızartın. Çorbaya döküp karıştırın.

Kirde kebabı tarifi

Malzemeler:

- 500 gr julyen doğranmış kuzu eti

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Sıvı yağ

- Karabiber

- Tuz

Krep için:

- 2 su bardağı süt

- 2 yumurta

- 1,5 su bardağı un

- Maydanoz

- Bir tutam tuz

Üzeri için:

- Yoğurt

- Tereyağı

- Pulbiber

Yapılışı:

Jülyen kesilmiş kuzu etini 2 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanları ufak ufak küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin.

Krep İçin: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz) Tüm krep malzemesini aynı şekilde önlü, arkalı pişirin.

Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın.

Şehriyeli pilav tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

Yarım çay bardağı tel şehriye

2 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Tencereye zeytinyağını koyun.  Şehriyeyi ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Tereyağını bu esnada ekleyin. Eğer başta eklerseniz, şehriye kavrulana kadar tereyağı yanacaktır. Tereyağı ekledikten sonra şehriyeleri fazla kavurmayın.

Pirinci 2 veya 3 kez yıkayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.

Kaynamaya başlayan pilavın ağzını kapatın. Küçük ocağa alıp altını kısın. Altında hafif su kalınca ocaktan alıp, üzerini sıkıca sarın ve en az 20 dakika demlenmeye bırakın.

Kabak tatlısı tarifi

Malzemeler

1 kg.balkabağı

1.5 su bardağı şeker

1 adet çubuk tarçın

3-4 tane karanfil

Yapılışı:

Kabak dilimlerini iri parçalar halinde doğrayıp, tepsiye yerleştirin. Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün. Aralarına karanfil ve parça tarçını da koyun. Üzerini folyoyla kapatıp,10 dakika kadar sıcak fırında biraz sulanması için bekleyin. Folyoyu alıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.