Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Tarhana çorbası nasıl yapılır? Tepsi mantısı nasıl yapılır? Gül tatlısı nasıl yapılır?
Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 18. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan tarhana çorbası, tepsi mantısı ve gül tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
18. Gün örnek iftar menüsü:
Tarhana Çorbası tarifi
Malzemeler
1 su bardağı toz tarhana
6 su bardağı sıcak et suyu (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin. Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Tepsi Mantısı tarifi
Malzemeleri:
Hamur için;
4 su bardağı un
1 yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç Harç
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Sos
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Unu derin bir kaba alıp üzerine tuz ve yumurta ilave edin. Katı malzemelerin ortasını açarak azar azar su ilave edip yoğurun. Sert bir hamur kıvamına gelmeli. Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
İçini hazırlamak içinse ilk önce kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar ile karıştırılıp kenara alınır.
Mantı hamuru açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. Her şeridin üstüne bir parmak boşluk bırakarak iç harçları koyun ve bıraktığınız boşluklardan çimdik atarak kapatın ve kesin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin, 170 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dk pişirilir.
Ardından sıvıyağ ile salçalı su tepsinin üzerinde gezdirip fırına verin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber salçası gezdirin.
Gül tatlısı tarifi
Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Şerbet
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şerbeti ile başlayın. Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.
Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağını koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı, birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun.
Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün.