İftar Menüleri Ramazan 20. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Tandır çorbası nasıl yapılır? Tas kebabı nasıl yapılır? Telli baba tatlısı nasıl yapılır? Bademli pilav nasıl yapılır? Humus nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 20. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
15 Haziran 2017 Perşembe 02:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 20. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Tandır çorbası, tas kebabı, humus, bademli pilav ve telli baba tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

20. Gün örnek iftar menüsü:

Tandır Çorbası tarifi

Malzemeler:

250 gram dana eti

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı yoğurt

2 tane yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Kırmızı pul biber ve tuz

Yapılışı:

250 gram dana etini birkaç parçaya bölün. Böldüğünüz eti düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra iyice pişirin. Pişen etleri düdüklü tencereden alarak ufak ufak didikleyin. Etin piştiği suyu çorba tenceresine alarak üzerine bir miktar daha su ekleyerek kaynatın.  Su kaynayınca pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra suya ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çorbanın terbiyesi için, 2 yumurta sarısı, yoğurt ve unu çukur bir kabın  içine alın, üzerine bir çay bardağı kadar su ilave edin ve çatal yardımı ile pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi ocakta kaynayan çorbaya yavaş yavaş dökün. Tekrar kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Önceden didiklediğiniz etleri kaynayan suyun içine atın. Çorbayı etler ile beraber 3-4 dakika kadar daha kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayarak ocaktan alın. Ufak bir tavanın içinde tereyağını eritin ve kırmızı pul biber ekleyerek kızdırın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökün.

Tas Kebabı tarifi

Malzemeleri

500 gr. dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 adet çarliston biber

2 diş sarımsak

1 adet domates – rendelenmiş

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı un

250 ml et suyu (1,5 su bardağı)

1,5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Tencereye tereyağını ekleyip kızdırın. Kızınca etleri ilave edip kavurun. Biber, soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin. Unu ilave edip kavurmaya devam edin.

Küçük küpler halinde doğradığınız domatesi ve domates salçasını ekleyin. 1 veya 2 dakika et suyunu ve suyu ilave edin. Şu tamamen çekmeden etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmemişse biraz daha su ilave edin. Etler tamamen piştiğinde tuz ve karabiberi ekleyin karıştırın.

Bademli Pilav tarifi

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr ayıklanmış tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Pirinçleri üzerini örtecek kadar ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. 

Tereyağını bir tencerede eritin. Pirince ekleyip kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika kavurun. Tuz ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Sıvıyağ ve bademleri küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. 

Pilavı ocaktan alıp bademi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendir.

Humus tarifi

Malzemeler:

Yarım kilo nohut

1 tane limonun suyu (çeyrek su bardağı kadar)

Çeyrek su bardağı tahin

1 küçük diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı kimyon

2-3 kaşık su

Yapılışı:

Nohutlar bir gece önceden suda bekletilir. Sonra nohutların kabukları çatlayıp kolay ayrılabilecek kıvama gelene kadar haşlayın. Haşlama suyunu kullanabilmek için kenara ayırın.

Nohutları kabuklarından ayırın.

Blender içerisine tahin ve limon suyunu ekleyip 1-2 dk iyice karıştırın. Zeytinyağı, sarımsağı, kimyonu ve tuzu bu karışıma ekleyip 1 dakika parçalar kalmayacak şekide karıştırın.

Nohutların yarısını kaba ekleyip 1 dk daha karıştırın. Diğer yarısını daha ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı pürüzsüz hale getirmek için 2-3 kaşık nohut haşladığınız sudan yavaş yavaş ekleyip karıştırın.

Telli Baba Tatlısı tarifi

Malzemeler

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

125 gr tereyağı

1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

1 su bardağı yoğurt

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

İç harcı için

250 gr tel kadayıf

5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

Yarım limon

Yapılışı:

Tatlı için ilk başta şerbeti yaparak başlayalım. Şerbet için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.

Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.