İftar Menüleri Ramazan 21. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Adana çorbası nasıl yapılır? Bahçıvan kebabı nasıl yapılır? Semizotu salatası nasıl yapılır? Profiterol nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 21. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
16 Haziran 2017 Cuma 09:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 21. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Adana çorbası, bahçıvan kebabı, semizotu salatası ve profiterol tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

21. Gün örnek iftar menüsü:

Adana çorbası tarifi

Malzemeleri

1 su bardağı haşlanmış nohut

150 gr. kıyma

1 su bardağı et suyu

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sirke

Sıvıyağ

Tuz, su

Yapılışı

Kıymayı bir kaba alıp, üzerine az miktarda soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, tavada soteleyin. Çorba için 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvıyağı ısıtıp, soğanı ilave edin. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyip, kavurun. Daha sonra üzerine 1 çay bardağı sirke,1 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı haşlanmış nohudu ilave edip kaynatın. Tencereye son olarak minik köfteleri ve sıcak su ilave edin. Çorbanın kaynamasını bekleyin. Servis ederken de nane dökebilirsiniz.

Bahçıvan kebabı tarifi

Malzemeler

50 gr tereyağı

1 kg kuzu eti

5~6 taze patates

3~4 domates

2 havuç

2 soğan

2 sivri biber

1.5~2 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Maydanoz

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritin. İri parçalar şeklinde doğranmış etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Diğer yanda havuç, patates ve domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Pişen etlere soğanlarla biberleri ilave edip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra diğer sebzeleri ilave edin. Suyu ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Semizotu salatası tarifi

Malzemeler

Semizotu

Sarımsak

Süzme yoğurt

Tuz

Yapılışı

Öncelikle semizotunu iyice temizleyin. Daha sonra küçük parçalara bölün. Bir kabın içinde yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırın ve semizotunun üzerine döküp iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine zeytinyağı dökebilirsiniz.

Profiterol tarifi

Malzemeler

100 gr. tereyağı 

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı un

4 adet yumurta

Bir fiske tuz,

Bir çay kaşığı vanilya

1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

3 su bardağı süt

3 tepeli yemek kaşığı un

1 adet yumurta

5 yemek kaşığı şeker

50 gr tereyağı

1 limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı vanilya

Çikolata sosu:

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı un (Silme olacak)

1 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tereyağı

Bir çay kaşığının üçte biri kadar tuz

60 gr. bitter çikolata

Yapılışı:

Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamur hemen toparlanacaktır zaten.

Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtalardan birini kırıp elinizle sıka sıka yoğurun. Diğer yumurtaları da teker teker kırıp hamura yedirin. Kabartma tozunu da ekleyin. Yapışkan kıvamlı bir hamur olması olması gerekiyor. Hamuru bir sıkma torbasına koyup yanmaz kağıdın üzerine küçük ceviz büyüklüğünde sıkın.

Ekler pasta yapmak için 7-8 cm. uzunluğunda sıkmanız lazım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın. Kuruyan bisküvilerin bir yanını bıçakla kesin.

Kremayı yeniden çırpın ve krema pompasına doldurun. Bisküvilerin içine kremayı sıkın. Bütün bisküviler bitince üzerine çikolatalı sos döküp servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.