İftar Menüleri Ramazan 22. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Mantar çorbası nasıl yapılır? Kağıt kebabı nasıl yapılır? Bulgur pilavı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 22. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
17 Haziran 2017 Cumartesi 02:45

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 22. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Mantar çorbası, kağıt kebabı, bulgur pilavı ve kıbrıs tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

22. Gün örnek iftar menüsü:

Mantar çorbası tarifi

Malzemeler:

300 gr mantar

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

3,5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

İlk önce mantarları yıkayıp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Sıvıyağ ve tereyağını tencereye alın, soğanı ve sarımsağı üzerine ekleyerek tuz ilave edin.  Pembeleşen soğanlara dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.

Mantarların üzerine unu ilave edip 1-2 dakika hafifçe kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Dibini tutturmadan azar azar sütü ilave edin ve karıştırın. Yoğunlaşan sütün üzerine istediğiniz kıvama gelinceye kadar su ekleyin.

Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz çorbayı 5 dakika kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbanın altını kısarak blenderdan geçirin 5 dakika daha pişirip servis edin.

Kağıt kebabı tarifi

Malzemeler

500 gr kuşbaşı dana eti

2 havuç

2 patates

1 su bardağı bezelye

20 arpacık soğanı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 domates

1 su bardağı su

Tuz, karabiber, kekik, maydanoz

Yapılışı:

Tencerede zeytinyağı, soğan ve etleri 3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates, domates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. Sebzeler yumuşayınca bezelye, tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı kağıtları 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın. Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerlerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip, maydanoz ile süsleyin.

Bulgur pilavı tarifi

Malzemeler:

1 kase pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı sıcak su

2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Bulgur pilavı tarifi için önce soğanı iyice yıkayın. Ardından yemeklik zeytinyağını tencereye alarak soğanları çok hafif kavurun. Üzerine daha önceden doğranan yeşil biberleri ekleyin ve domatesi de ekleyerek tekrar kavurun. Karışımın üzerine sudan geçirdiğiniz bulguru ekleyerek karıştırın. Sıcak suyunu da ekleyip tuz ilave edin. Karıştırıp kapağı kapatın. Pilavınız suyunu çektiğinde bir kez karıştırın ve tadına bakarak kontrol edin. Bulgur pilavının üzerine kağıt havlu kapatarak da dinlendirebilirsiniz.

Kıbrıs tatlısı tarifi

Malzemeler:

Kek için;

3 adet yumurta,

Yarım su bardağı şeker,

Yarım su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı galeta unu,

1 su bardağı kırılmış ceviz,

1 su bardağı hindistan cevizi,

1 paket kabartma tozu.

Kreması için;

1 litre süt,

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker,

1 paket vanilya,

1 paket krem şanti

Şerbeti için;

2 su bardağı su,

1.5 su bardağı şeker,

1 paket vanilya

Yapılışı:

İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri tencereye alın.  Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk daha kaynatın. Sonra vanilyasını ekleyip altını kapatın. Şerbet soğurken kek yapımına geçin. Kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kalan malzemeleri de karıştırıp koyu kıvamlı bi hamur elde edin. Hamuru orta boy tepsiye döküp 160 derecedeki fırına atıp 30 dk pişirin.

Kek çıkınca hemen şerbetini dökün. Şerbet soğuk kek ise sıcak olmalı.

Krema içinse krem şanti hariç bütün malzemeleri ocakta pişirin. Kıvamı koyulaşınca gelince altını kapatın. Ara ara karıştırıp dumanının çıkmasını bekleyin. Krema biraz soğuyunca 1 poşet sade krem şantiyi içine döküp mikserle iyice çırpın. Elde ettiğimiz kremayı soğumuş olan kekin üstüne güzelce yayın. Süsleyip tatlınızı servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.