İftar Menüleri Ramazan 23. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Yuvalama çorbası nasıl yapılır? Lahana sarması nasıl yapılır? Pileli büzgülü baklava nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 23. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
18 Haziran 2017 Pazar 12:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 23. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Yuvalama çorbası, lahana sarması ve Pileli büzgülü baklava tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

23. Gün örnek iftar menüsü:

Yuvalama Çorbası tarifi

Yuvalama çorbası

Malzemeleri

2 su bardağı pirinç unu

400 gr yağsız kıyma

Karabiber, tuz

1 su bardağı haşlanmış nohut

250 gr. kuşbaşı et (Tercihen koyun veya yumuşak dana eti)

50 gr.kuyruk yağı

3 su bardağı yoğurt

6 su bardağı su

1 yumurta

Tereyağı, bolca nane

Yapılışı

Pirinç ununu yoğurma kabına alın. İçine kıymayı, karabiber ve tuzu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek şekil verilecek kıvamda köfte hamuru hazırlayın. Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın. Bu rulolardan küçük küçük bölerek nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Hatta Antepli Hanımlar nohudun yarısı büyüklüğünde köfteler yapıyorlar. Kuşbaşı eti, küçük doğranmış kuyruk yağını(Kuyruk yağı bence orijinal lezzet için gerekli), akşamdan ıslatılmış nohudu tencereye koyup 25-30 dakika boyunca pişirin. Köfteleri de ilave edip pirinçler pişene kadar kaynatın.

Yoğurda un ve yumurtayı ekleyip çırpın. İçine biraz yemeğin suyundan alıp karıştırın ve ılımasını sağlayın ki yoğurt kesilmesin. Daha sonra yemeğe devamlı karıştırarak ekleyin. Yoğurdu kattıktan sonra bir taşımdan fazla kaynatmayın ki; yoğurt kesilmesin. Diğer tarafta tereyağını eritin, içine bolca nane ilave edip naneyi biraz kızartın. Naneli yağı yemeğin üzerine gezdirin.

Lahana sarması tarifi

Malzemeler:

10-12 Yaprak sarmalık lahana

250 gr. kıyma

1 kase bulgur ve pirinç yarı yarıya olacak

1 Büyük kuru soğan

Bir kaç dal maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber, tuz, reyhan

Zeytinyağı

Sosu için:

1 Kaşık salça

1 kaşık tereyağı

Yapılışı:

Büyük bir tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. Lahana yapraklarını içine atıp, birkaç dk. bir tarafını, birkaç dakika çevirerek diğer tarafını haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk su dolu bir leğenin içine alın ki yapraklar sıcaklıkları ile erimesin. Malzemeleri çiğden koyarak yoğurun. Lahana yapraklarının en üst kısmındaki kalın damarları kesip çıkarın, diğer taraflarını enine 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeritten 4-5 tane sarma çıkar. Bir tencereye sarmaları dizin. Üzerine salça ve tereyağı ile hazırladığımız sosu dökün. 2 bardak sıcak su ilave edin. Üzerine ya dolma taşı, ya da bir tabak kapatın. Yarım saat kadar pişirip kontrol edin. Pişmemişse 10 dk. daha pişirin.

Pileli baklava tarifi

Malzemeleri

17 adet Baklavalık Yufka

2 su bardağı dövülmüş Fındık

3 yemek kaşığı erimiş Tereyağı

Harcı için

1 çay bardağı Süt

1 çay bardağı Sıvı Yağ

1 çay bardağı Toz Şeker

3 küçük boy Yumurta

1 paket Kabartma Tozu

1 paket Vanilin

Şerbeti için

3 su bardağı Toz Şeker

4 su bardağı Su

1 yemek kaşığı Limon Suyu

Üzeri için

4 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye koyun ve kıvam alana kadar kaynatın. İstediğiniz kıvama gelince limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın. Baklavalık yufkanın uzun kenarının ortasına resimdeki gibi dövülmüş fındığı koyun. Kısa kenarları her iki taraftan büzerek ortada birleştirip tepsiye dizin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye dizin. Erimiş tereyağını fırça yardımıyla yufkalara sürün ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Harç için yumurtayı, şekeri, sütü, sıvı yağı, vanilini ve kabartma tozunu çırpın. Kızaran yufkaları fırından çıkartın. Harcı kepçeyle yufkaların her yerine gelecek şekilde üzerine dökün ve tekrar fırına koyun. Altın rengi olana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti ilave edin. Tatlının üzerini soğuyana kadar kapatmayın. Soğuyan tatlıyı istediğiniz boyutta dilimleyip toz fıstıkla servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.