İftar Menüleri Ramazan 7. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde...

İftar Menüleri Ramazan 7. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
02 Haziran 2017 Cuma 08:55

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 7. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Patates Çorbası, Kavanozda kavurma, domatesli pilav ve kadayıflı muhallebi tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

7. Gün örnek iftar menüsü:

Patates Çorbası tarifi

Malzemeler:

2 adet patates

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 litre su

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

Birkaç damla limon

Tuz

Üzeri için;

Tereyağı

Pul biber

Yapılışı

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yanda meyanesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. Çorbamız kaynayınca meyanesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.

Kavanozda kavurma tarifi

Malzemeler:

1 litrelik kavanoz

500 gr kavurmalık et

5 adet Sivri biber

2 adet Domates

5 diş Sarımsak

1  adet Soğan 

1 tatlı kaşığı tane karabiber

Tuz

Yapılışı:

Soğan, domates ve sivri biberler ince ince doğranır. Kavanozun dibine önce soğan koyulur. Üzerine kuşbaşı doğranmış etler koyulur. Etlerin üstüne domates, biber ve sarımsak koyulur. Baharatlar eklenir ve kavanozun ağzı kapatılır.  Büyük bir tencerenin içine su koyulur.  Su biraz ısınınca kavanoz suyun içine koyulur. Su kaynamaya başlayınca 1 - 1 buçuk saat pişirilir.

Domatesli Pilav tarifi

Malzemeler:

3 adet olgun domates – soyulmuş

2 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın.Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, pirinçleri ekleyip, tuzu da ilave edip kavurmaya başlayın.

Soyulmuş domatesleri elinizle iyice ezerek parçalayın. Şekeri tencereye ilave edin. İyice kavurduğunuz pirince domatesi ilave edin, bir tur çevirin, tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.

Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.

Muhallebili Kadayıf tarifi

Malzemeler:

300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Muhallebisi için:

1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Yapılışı:

İlk önce kadayıfın hazırlanması ile başlayalım. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.