İftar Menüleri Ramazan 8. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Çilekli Magnolia nasıl yapılır? Ali nazik nasıl yapılır? Tava böreği nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 8. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
03 Haziran 2017 Cumartesi 03:14

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 7. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Arpa Şehriye Çorbası, Ali nazik, Tava böreği ve çilekli magnolia tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

7. Gün örnek iftar menüsü:

Arpa Şehriye Çorbası

Malzemeler:

- 1 çay bardağı arpa şehriye

- 2 adet tavuk budu

- 1 yemek kaşığı sıvıyağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım su bardağı domates püresi

- Tuz

- Karabiber

- 1,5 litre su ya da ev yapımı tavuk suyu

Yapılışı:

Ev yapımı tavuk suyu tarifindeki gibi ya da sadece su ile butları haşlayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alarak kızdırın. Üstüne arpa şehriyeyi ekleyin ve rengi kızarıncaya kadar kavurun.

Salçayı ilave edin ve kavurun. Domates püresi ya da kışlık domates sosunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu tencereye ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Butları kemiklerinden ayırarak doğrayın ve çorbaya ilave edin.

Arpa şehriyeler pişip çorba kıvam alıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Ali Nazik tarifi

Malzemeler

4 büyük boy patlıcan
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağ

Kıyma sosu için:

400 gr orta yağlı kıyma
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pulbiber

Süslemek için:

1 adet domates
1 adet sivri biber
½ demet maydanoz – ince kıyılmış

Yapılışı:

Patlıcanları közleyin, soyun, tuz karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın. Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın. Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin. Biber ve domatesi 4’er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.

Tava Böreği tarifi

Malzemeler:

3 tane yufka

1 tane yumurta

Yarım bardak sıvıyağ

1 bardak süt

Harcı için

Beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Öncelikle iç harcı için peynirimizi ufalıyoruz. Ardından iyice yıkadığımız maydanozumuzu incecik kıyıyoruz. İkisini birden güzelce harmanlıyoruz. Sosu için bir tane yumurta, sıvıyağ ve sütümüzü bir kâsede çırpıyoruz

Tavamıza bir tane yufkayı seriyoruz. Ardından hazırladığımız sosu üzerinde gezdiriyoruz. 2 yufkayı parçalayarak serdiğimiz yufkamızın içine döşüyoruz. Aynı zamanda harcımızı da içine koyuyoruz.

Kalan yufkaları da parçalayarak harcın üzerine döşüyoruz. Son olarak en alta serdiğimiz yufkamızın sarkan kısımlarını tavaya topluyoruz. Orta ateşte kapağını kapatarak önce altı kısmını pişiriyoruz. Ardından kapağı yardımıyla böreğin diğer tarafını da pişirip, dilimleyip, servise sunuyoruz.

Çilekli Magnolia tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket toz vanilya
1 paket süt kreması
1 paket bebe bisküvisi
10 adet çilek

Yapılışı
Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı alıyoruz. Yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve çırpma teli ile topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Ocağa koyup karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayan ve muhallebi kıvamına gelen karışımımızın altını kapatıyoruz. Eğer topaklanma oldu ise blendardan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğurken bisküvileri rondo da incecik olana kadar geçiriyoruz.
Muhallebimiz soğuduktan sonra içine bir paket kremamızı da ilave edip blenderla veya gerek yok ise sadece çırpma teli ile çırpıyoruz.
İsterseniz süslü kuplara isterseniz küçük borcama koyuyoruz, size kalmış süslüyoruz.
İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.