Memuriyetten ihraç edilen kişiler için 80 ilde açılan kriz merkezlerinden bir olan Başbakanlık Merkez Binası'nda uzun kuyruk oluştu.
Memuriyetten ihraç edilenler Başbakanlık'ta açılan kriz merkezi için kuyruğa girdi. Binin üzerinde olan başvuruların büyük kısmını öğretmenler oluşturuyor.
Başbakanlık Merkez Binasında, Başbakan Binali Yıldırım'ın ihraç edilen memurlardan masum olanların belirlenebilmesi için açma talimatı verdiği kriz merkezi açıldı. Valilar toplantısındaki konuşmasında Başbakan Yıldırım, kriz merkezlerinin 80 ilde açılacağını söylemesi üzerine açılan kriz merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Merkez binada BİMER bünyesindeki kriz merkezinde alınan başvurularda memurluktan ihraç edilenler dilekçeler ile dertlerini anlattı.
"Ortada bir haksızlık var. Giderilmesi için buradayım"
FETÖ tarafından 2010 KPSS sorularının çalınması yüzünden bu KPSS puanı ile ataması yapılan A.G. isimli erkek öğretmen, “O sınavdaki soruların çalındığı söyleniyor. Ben tüm soruları doğru yapmadım. Kişisel başarımla bu sınavı kazandım. Ortada bir haksızlık var. Giderilmesi için buradayım” ifadesinde bulundu.
"Ne okul ne yurt ne de banka..."
Eskiden Dışişleri Bakanlığı görevli olan bir kişi ise birlikte görev yaptığı büyükelçinin FETÖ ile bağlantısı tespit edilmesiyle kendisininde atıldığını belirterek, “Benim bunlarla hiçbir bağlantım yok. Ne okul ne yurt ne de banka...”diye konuştu.
“Kurunun yanında yaş yanmayacak dediler ama..."
FETÖ soruşturmasında çocuğu cezaevinde olan B.Ç'nin yaptığı açıklamada ise “Kurunun yanında yaş yanmayacak dediler ama benim oğlum yandı. Oğlumun hakkının iadesi için başvurumuzu yaptık. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.
"İhraç gerekçesine anlam veremediğim"
Eşinin ardından kendisininde ihraç edildiğini anlatan F.Ç. isimli bir kadın öğretmen ise, “Benim FETÖ’yle hiçbir bağlantım yok. Bunların yurtlarında kalmadım, bankasına para yatırmadım. İhraç gerekçesine anlam veremediğim için buradayım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Doğru er ya da geç ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.