İnternetten kartlarıyla alışveriş yapanlar dikkat! Zaman doluyor

Kredi kartıyla yapılacak online alışverişte kullanıcı onayı zorunluluğu getiren uygulamanın süresi 31 Ocak 2018'de sona erecek. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, internetten kartla alışverişe onay süresinde tarihin daha fazla uzatılmayacağını açıkladı.

İnternetten kartlarıyla alışveriş yapanlar dikkat! Zaman doluyor
15 Ocak 2018 Pazartesi 14:40

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, internetten kartla alışverişe onay süresi olan 31 Ocak 2018 tarihinin uzatılmayacağını açıkladı.

1 Şubat 2018 tarihinden itibaren kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek. Müşteri istemedikçe kredi kartları online alışverişe kapatılacak. Artık kart sahipleri açıkça talep etmediği sürece, bireysel banka kartları ve kredi kartları elektronik ticaret işlemlerine kapalı olarak üretilecek. Mevcut kartlar da eğer onay verilmediyse, online işlemlere kapatılacak.

Müşteri kredi kartını aldıktan sonra, banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için gerekli onayları vererek online alışveriş yapabilecek.

Banka kartlarının elektronik ticarette kullanımı için onay verme süresi daha önce 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a ve ardından da 31 Ocak 2018'e uzatılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.