"İşe Erken Başlamak İşkence Gibi"

Oxford Üniversitesi bilim insanları yaptıkları bir araştırma ile saat 10.00'dan önce işe başlamanın zararlarını ortaya çıkardı.

11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İnsanların daha çok uykuya ihtiyaç duyduğu 55 yaş dönemine kadar olan zamanı inceleyen uzmanlar bu sürede erken saatlerde işe başlamanın büyük zararlarını keşfetti. Yapılan araştırmaya göre saat 10.00'dan önce işe başlamak vücutta yorgunluğa, strese, kalp yetmezliğine ve yüksek tansiyona neden oluyor. 

Diğer yandan bu durum zihin gerektiren işlerde ve öğrencilerde çok daha kötü. Çalışma ve öğrenim hayatında aktif bir şekilde zihin gücüne ihtiyaç duyanların normalden daha fazla uyuması gerekiyor. Aksi halde vcut 

Öğrencilerin saat 10.00'da eğitime başlaması gerektiğini belirten Oxfordlu bilim insanları bu sayede öğrenmenin daha kolaylaşacağını ve en az yüzde 10 başarı artışı olacağını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.