İŞKUR işsizlikle mücadelede iş tecrübesi eksikliğini ortadan kaldırmak için uyguladığı İşbaşı Eğitim Programında değişikliğe gitti. İŞKUR 6 ay süren programın 1 yıla yükseltildiğini bildirdi.
İŞKUR işşizlikle mücadelede iş tecrübesi eksikliğini ortadan kaldırmak için uyguladığı İşbaşı Eğitim Programı'nda değişikliğe gitti. İŞKUR 6 ay süren programın 1 yıla yükseltildiğini bildirdi.
İŞKUR yaptığı yazılı açıklama ile İşbaşı Eğitim Programında değişikliğe gitti. Yazılı açıklamada, aktif işgücü hizmetleri kapsamında işşizlerin istihdamını arttırmak için uygulanan programın 6 aydan 1 yılı çıkarıldığı belirtildi. İşveren ve işşizlerin talepleri sonrasında geçen hafta içerisinde "Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği"nde önemli değişlik yapıldığını bildiridi.
Açıklamada, "İşsizlikle mücadele kapsamında en önemli sorunlardan olan iş tecrübesi eksikliğini gidermek için uygulanan İşbaşı Eğitim Programı'nın süresi, yapılan mevzuat düzenlemesiyle 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. Programa katılanlara net asgari ücret düzeyinde ücret ödenmeye ise devam edilecek. Geçen yıl 159 bin kişinin faydalandığı işbaşı eğitim programından bu yıl en az 200 bin kişinin yararlanması bekleniyor. Yeni düzenlemeyle mesleki eğitim kursundan sonra İşbaşı Eğitim Programı yapılması halinde daha önce toplam süre 160 fiili gün iken, bu süre 480 güne çıkarıldı.İşbaşı Eğitim Programı'nın en az iki sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait bütün kurum, kuruluş ve işyerlerinde uygulanması imkanı getirildi. Bu şekilde bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecek. İşbaşı Eğitim Programları arasında 6 ay olan bekleme süresi 3 aya indirildi."
Yönetmelikte yapılan değişiklikler şu şekilde sıralandı;
İŞKUR tarafından yürütülen mesleki eğitim kurslarında eğiticilere ödenen ek ders ücretleri, eğiticinin görev yaptığı kurumun mevzuatı dikkate alınarak eğiticinin unvanına göre verilecek.Böylece özellikle üniversitede görevli hocaların kurslarda görev yapması teşvik edildi. Mesleki eğitim kurslarından üniversite öğrencilerinin ve işbaşı eğitim programından lise öğrencilerinin, yaz dönemlerinde ve zorunlu stajlarında yararlanması imkanı getirildi.
Toplum yararına programdan dul ve yetim aylığı alanların faydalanması imkanı sağlandı.
Girişimcilik eğitimlerine katılan kişilere, bekleme yapmadan diğer kurs ve programlardan faydalanma imkanı getirildi.
Toplum Yararına Program sonrasında İşbaşı Eğitim Programına gidilmesi halinde de bekleme şartı kaldırıldı.