İsmail Koncuk: İhraçlara ilk karar incelemeksizin ret

​Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, OHAL kapsamındaki KHK ile ihraç edilenler için açılan davanın ilk kararının  "incelenmeksizin ret" olduğunu açıkladı.

İsmail Koncuk:  İhraçlara ilk karar incelemeksizin ret
29 Eylül 2016 Perşembe 10:28

​Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnameyle (KHK) ihraç edilenlere yönelik açılan dava hakkındaki ilk kararı açıkladı.

İsmail Koncuk Trabzondan yaptığı açıklamada "incelenmeksizin ret" kararı verildiğini belirterek “Bu hiç şaşırtıcı değil, beklenen bir karardır. Bu arada bu karar, Türkiye Kamu Sen olarak idare mahkemesinde dava açma kararımızın isabetli olduğunu da göstermektedir” ifadesinde bulundu.

Genel Başkan Koncuk kamuda ihraç davası ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“KHK ile ihraç edilenlere yönelik açılan davalara ilk karar Trabzon'dan geldi. Karar, "incelenmeksizin ret". Karara göre itiraz bölge idare mahkemesine yapılacak. Bu hiç şaşırtıcı değil, beklenen bir karardır. Bu arada, bu karar, Türkiye Kamu Sen olarak idare mahkemesinde dava açma kararımızın isabetli olduğunu da göstermektedir. Bundan sonraki süreçte bu şekilde karar verilenler itiraz dilekçelerini 30 gün içinde bölge idare mahkemelerine vereceklerdir. Örnek itiraz dilekçeleri önümüzdeki hafta şube başkanlıklarına gönderilecektir. Bundan sonraki süreçte bu şekilde karar verilenler itiraz dilekçelerini 30 gün içinde bölge idare mahkemelerine vereceklerdir. Örnek itiraz dilekçeleri önümüzdeki hafta şube başkanlıklarına gönderilecektir.”

Türk Eğitim-Sen resmi internet sayfasında açıklamanın yanı sıra KHK ile ilraç edilenleri için açılan davanın özetide paylaşıldı. İşte ihraç davasının özeti:


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.