İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan skandal çağrı: Türkiye'yi NATO'dan çıkarın

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan skandal çağrı: Türkiye'yi NATO'dan çıkarın

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan skandal çağrı: Türkiye'yi NATO'dan çıkarın
Admin
Admin
30 Temmuz 2024 Salı 10:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Biz nasıl Karabağ'a, Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." açıklamasının yankıları sürerken, İsrail'den hadsiz bir çıkış daha geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'ın tehlikeli söylemlerde bulunduğunu söyleyerek Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması için çağrıda bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, skandal bir açıklamada bulundu. Katz, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısı yaptı.

ERDOĞAN: NASIL LİBYA'YA GİRDİYSEK, İSRAİL'E DE GİRERİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım" açıklaması dünya kamuoyunda deprem etkisi yarattı. Küstah yanıt veren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'la Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in resmini yan yana koyup, sonunun Saddam Hüseyin gibi olacağını öne sürdü.

SKANDAL ÇAĞRI: TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN ÇIKARIN

Katz'ın açıklamasına Türkiye'den peş peşe tepkiler yükselirken, İsrailli bakan skandal açıklamalarına yenisini ekledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'i istilayla ettiğini ve tehlikeli söylemlerde bulunduğunu" öne sürdü. Katz bu sebeple "diplomatlara bütün NATO üyeleriyle acilen temasa geçerek Türkiye'nin kınanması ve bölgesel ittifaktan çıkarılması için" çağrıda bulunduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.