İstanbullular dikkat! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bakım çalışması başlıyor

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bakım çalışması ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bilgi verdi. Bakım çalışması başladığında bazı şeritler trafiğe kapatılacak.

İstanbullular dikkat! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bakım çalışması başlıyor
09 Haziran 2017 Cuma 10:11

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, en son 1991 yılında mastik asfaltı yenilenen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlayacak olan bakım çalışmaları için açıklama yaptı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısında yenileme işlemi yapacaklarını söyleyen Bakan Arslan, akım çalışmasının 12 Haziran’da başlayıp 31 Ağustos’ta tamamlanacağını söyledi. 

4 aşamada üstyapı yenileme işinin yapılacağını belirten Bakan Arslan, Toplam 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey yenilemesi yapacağız. Kolay bir iş değil. Her aşamada köprünün 2 şeridi trafiğe kapatılıp mevcut trafik karşı yönden alınan ek şerit ile 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekilde düzenlenecek ve trafiğin akıcı bir şekilde devam etmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

31 Ağustos'ta çalışmaların son bulacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi:

“Köprünün bakım ve onarımını bugün yapmazsak her geçen zamanın bize bedeli çok daha ağır olacak. Kalıcı rahatlık için geçici sıkıntıları mutlaka göze almak zorundayız. Zaten çalışma zamanını seçerken özellikle olabilecek en uygun dönemi dikkate aldık. En uygun tarihler haziran ve eylül ayları arasıdır. Hem hava ve iklim şartlarının iyi olması hem de okulların kapanması nedeniyle İstanbul’da herkesin izine ve tatile çıktığı, trafik yoğunluğunun en aza indiği dönem. Biz de sahada 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat durmaksızın çalışarak en geç 31 Ağustos’ta çalışmaları bitirmiş olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.