İstiklal Caddesi terör saldırısını düzenleyen canlı bombanın kimliği belli oldu! Saldırının arkasında hangi örgüt var?

Bugün İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör eylemi sonucunda canlı bomba ile birlikte 5 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Son zamanlarda artan canlı bomba eylemlerinin arkasında kim var? Figen Yüksekdağ'dan skandal tweet. İstanbul'daki saldırıyı PKK'mı düzenledi. Detaylar haberimizde..

İstiklal Caddesi terör saldırısını düzenleyen canlı bombanın kimliği belli oldu! Saldırının arkasında hangi örgüt var?
20 Mart 2016 Pazar 13:25

İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta düzenlenen saldırı sonrası 5 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Saldırı sonrasında akıllara eylemi kim düzenledi sorusu geliyor. Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör eylemini gerçekleştiren örgüt ile ilgili iki ayrı iddia yer alıyor.

Saldırıyı PKK Terör Örgütü mü Gerçekleştirdi

Routers'de bulunan üst düzey bir Türk yetkilisine göre saldırıyı terör örgütü PKK düzenledi. PKK ile ilgili bulguların olduğuna dikkat çeken yetkili, canlı bombanın hedefinin kalabalık bir bölge olduğunu, paniklemesi sonrasında erken eylemi gerçekleştirdiği yönünde. Türk yetkili ayrıca 20 Mart Nevruz kutlamalarında ciddi terör saldırılarının olabileceğinin duyumlarının olduğunu belirtiyor.

Türk yetkili ciddi saldırıların gerçekleşebileceği ihtimalinin olacağını belirterek "Son birkaç gün içersinden Suriye'den geçiş yaparak Türkiye'de eylem gerçekleştirmeyi hedefleyen üçten fazla PKK'lı ya da birlikte hareket eden kişiler canlı ya da ölü olarak ele geçirildi. Bunların amacı intihar saldırısı gerçekleştirmekti. Sınır başta olmak üzere ismi belirlenen kişilerin yakalanma için çalışmalar sürdürülüyor. Aynı zamanda şüpheli 13 araç içinde aramalar sürüyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın saldırı ile ilgili tepki çeken açıklamaları

PKK'nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, terör saldırısı sonrası skandal açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ Bütün meydanların can pazarına dönüştüğünü söyledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstererek, "Acı bizim acımız 400 milletvekli alamayanlar demek ki yüzlerce insanın canını almak istiyor" dedi.





19 Mart 2016 tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Güvenpark'ta düzenlenen terör saldırısını PKK'ya bağlı TAK örgütü üstlenmişti. 

DAEŞ iddiası

Bir diğer iddia ise terör saldırısını DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde. Saldırı ile ilgili soruşturmaya PKK'nın yanında DAEŞ terör örgütününde eklendiği. Geçtiğimiz aylarda Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısında yabancı turistlerin bulunduğu kafile arasına giren terörist üzerinde bulunan bombayı infilak ettirmiş ve terör eylemi gerçekleştirmişti. İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısının arkasında da DAEŞ terör örgütünün olabileceği bildiriliyor.


CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İstanbul’un İstiklal caddesinde terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın kimliğinin belirlenmesine yönelik DNA testi tamamlandı. Adli Tıp Kurumunda aile yakınlarından örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendi. Patlamayı gerçekleştiren saldırganın fabrika işçisi olan baba Nahsen Öztürk ve kardeşi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Nahsen Öztürk ve oğlunun, polislere 'canlı bomba' olarak kendisini patlatan Mehmet Öztürk'ün 2013 yılında evden ayrılarak İstanbul'a gittiğini ve o günden sonra çok az görüştüklerini söylediği öğrenildi. 


Ailesinin daha önce kayıp başvurusunda bulunduğu Mehmet Öztürk'le ilgili araştırma yapan polis, DAEŞ terör örgütüne katıldığını saptadı. 'Canlı bomba' Mehmet Öztürk, DAEŞ üyeliğinden arananlar listesindeydi.

Gözaltında olan canlı bombanın babası ile kardeşinin sorgulaması devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.