İstiklal Caddesindeki terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı kalktı

İstanbul'un en işlek caddelerinden birisi olan İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016 Cumartesi saat 11.00 sıralarında canlı bombalı terör eylemi gerçekleştirilmişti. Yaşanan terör saldırısı sonrası RTÜK yayın yasağı getirmişti. Patlamayla ilgili yayın yasağı şu saat itibariyle kalktı.

İstiklal Caddesindeki terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı kalktı
19 Mart 2016 Cumartesi 20:44

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) tarafından kaldırıldı. Konuyla ilişkili yazılı açıklama yapan RTÜK, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından konan yayın yasağı kararının kaldırıldığını belirtti.

RTÜK tarafından konuyla ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

 "19 Mart 2016 günü İstanbul'da meydana gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından konan yayın yasağı kararı, 19 Mart 2016 tarih ve 2016/36159 sayılı kararı ile kaldırılmıştır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konulan yayın yasağı kaldırılmıştır" 


Yayın yasağının yazılı ve görsel medyadaki yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin şehirlerinin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak, olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riskinin oluşturduğu için verilen yayın yasağının görülen lüzum üzerine kararla kaldırılıdığı ifade edildi. RTÜK tarafından, "Toplum sağlığının, milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj , eleştiri ve bunun gibi yayınların yapılmasının 5187 sayılı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiş ise de görülen lüzum üzerine söz konusu kararımızda sarfı nazar edilmiştir." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.