İzmir'de yaşlı hastaya bağıran aile hekimine soruşturma açıldı

İzmir'deki bir sağlık ocağında yaşanan olayın bir vatandaş tarafından çekilen kamera kayıtları sosyal medyanın büyük tepkisine neden oldu. Bu olaya bakanlık el atarak doktor hakkında inceleme kararı aldı.

İzmir'de yaşlı hastaya bağıran aile hekimine soruşturma açıldı
22 Haziran 2016 Çarşamba 11:39

İzmir'in Kemelpaşa ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki sağlık ocağında yaşanan olayın bir vatandaş tarafından çekilen kamera kayıtları sosyal medyanın büyük tepkisine neden oldu.

Hemşire girip beklememi söyledi

17 Haziranda yaşanan olayı anlatan yaşlı hasta "Olay günü aile sağlığı merkezine gelip 25 numaralı sırayı aldım. Bu sırada giriş kapısı önünde gördüğüm hemşireye doktoru sordum. İçeri girip, beklememi söylediler. Bende açık gördüğüm muayene odasına girdim." diye açıklamada bulundu. 

Yaşlı hastayı hırsızlıkla itham etti

Dr. Birsen Tirtar’ın odasında muayene için bekleyen yaşlı hastaya, “Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim” diyerek bağırdı. Yaşlı vatandaşta neye uğradığını şaşırarak “Ara, her şeyini kontrol et, ondan sonra şikayet edersin” sözlerine daha da sinirlenen Tirtar, “Saygısız, sizden mi öğreneceğiz insanlığı biz? İnsan bir kusura bakma der, mahçup olur. Bütün cüzdanımı boşaltmışsındır belki, ne bileyim içeri girip oturacağını ben” diye bağırdı. Yaşlı hastanın, cüzdanını kontrol etmesini söylemesi üzerine ise doktor “Bir şeyim eksik olsun göreceğim, seni bulacağım ben, hiç merak etme” dedi.

Sağlık Bakanlığına mesaj yağmuru

Sağlık ocağında bulunan bir vatandaş tarafından çekilen video kısa sürede sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Videoyu gören vatandaşlar Sağlık bakanlığını mesaj yağmuruna tutmasının ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın Ankara’daki basın ve halkla ilişkiler görevlileri Facebook veTwitter’dan gönderilen mesajlara tek tek gece yarısına kadar yanıt verdi.

Bakanlık doktor hakkında inceleme başlattı

Bakanlığın söz konusu doktor hakkında inceleme başlattığı bilgisini verdiği öğrenildi.





 


Etiketler; #İzmir
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.