Jandarma ve Sahil Güvenlikte 265 kişi görevden alındı

​Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda FETÖ'ye yönelik soruşturmada 265 kişi görevden alındı.

Jandarma ve Sahil Güvenlikte 265 kişi görevden alındı
28 Ekim 2016 Cuma 09:23

​Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında toplam 265 kişi görevden alındı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 153 personel görevden alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 112 askerin görevine son verildi. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada FETÖ soruşturması kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 153, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise 112 personel görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 42'si subay, 56'sı astsubay, 30'u uzman jandarma çavuş, 17'si uzman erbaş ve 8'i memur olmak üzere toplamda 153 personel görevden uzaklaştırdı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda ise yine FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 52'si subay, 58'i astsubay, 1'i uzman erbaş ve 1'i de memur olmak üzere toplamda 112 personel görevden uzaklaştırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.