Kahramanmaraş'ta 5 bin kişi hastanelik oldu!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 5 binin üzerindeki kişi hastaneye başvurdu. Hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle tüm sağlık merkezleri akşam saatlerinde açılarak aile hekimleri de göreve çağrıldı.

Kahramanmaraş'ta 5 bin kişi hastanelik oldu!
28 Ağustos 2016 Pazar 10:49

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 5 binin üzerindeki kişi hastanelik oldu. Mide bulantısı, yüksek ateş ve baş dönmesi ile hastaneye başvuran 5 binin üzerindeki vatandaşın rahatsızlanmasının nedeninin içme suyu olduğu iddia edildi.

Tüm aile hekimleri göreve çağrıldı

Akşam saatlerinde acil servise giden 5 binin üzerindeki vatandaşın başvurusu üzerine hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle tüm aile sağlık merkezleri açılarak aile hekimleride görev başına çağrıldı. Serum ile tedavi altına alındıktan sonra büyük çoğunluğu taburcu edilirken Kahramanmaraş Valiliğindende yazılı açıklama yapıldı. 

Kahramanmaraş Valiliği'nin açıklaması:

İshal, bulantı, karın ağrısı gibi şikayetler ile ilgili hastanelerimize ve aile hekimliklerimize müracaat eden vatandaşlarımızın hiçbirinde hayati tehlike söz konusu olmayıp, gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak taburcu edilmişlerdir. Ayrıca İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce su numuneleri alınarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüze gönderilmiş ve detaylı laboratuvar çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın laboratuvar sonuçları kesinleşinceye kadar içme suyunu kaynatarak kullanması uygun görülmektedir.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığımızca da konu ile ilgili gerekli adli işlem ve soruşturma başlatılmıştır. Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinesinde, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi, KASKİ, Sağlık Kuruluşları ve ilgili birimlerle kriz merkezi oluşturulmuş olup sorunun kaynağının tespiti ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.


Etiketler; #Kahramanmaraş
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.