Kamu kurumlarına 257 şehit yakını ile gazi ve yakını atandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hak sahibi olduğu tespit edilen 257 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası gerçekleştirildi. DPB'ye bildirilen 190 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, noter huzurunda gerçekleştirildi.

Kamu kurumlarına 257 şehit yakını ile gazi ve yakını atandı
08 Şubat 2018 Perşembe 13:37

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen 257 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atama kurası, noter huzurunda gerçekleştirildi.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 

Buna göre, 257 istihdam hakkı sahibinden;
-66’sının öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar dikkate alınarak; mühendis, öğretmen, hemşire, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara,
-108’inin memur unvanlı kadrolara,
-80’inin  hizmetli  unvanlı kadrolara, 
-3 kişinin  ise işçi kadrosuna atama teklifleri gerçekleştirildi.

Atananların 156’sı erkek, 101’i kadın oldu.  

Atama teklifleri e-uygulama sistemi üzerinden bu kapsamda personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapıldı. Bu kurum ve kuruluşlarının sayısı, 25’i bakanlık ve bağlı kuruluşu, 15’i üniversite, 3’ü kamu iktisadi teşebbüsü olmak üzere toplam sayısı 43 olarak belirlendi.

İlgililer atama teklif sonuçlarına, http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden ulaşabilecek.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak. Sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.