Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme toplantısı yapıldı

DPB tarafından düzenlenen “Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme Toplantısı” kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, kamu görevlileri sendikaları konfederasyonları temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme toplantısı yapıldı
25 Mart 2017 Cumartesi 18:05

Devlet Personel Başkanlığınca düzenlenen  “Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme Toplantısı” kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, kamu görevlileri sendikaları konfederasyonları temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla 22-23 Mart 2017 tarihlerinde Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi.

Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat’ın açılış konuşmaları ile başlayan Değerlendirme Toplantısında, DPB Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanı Hanife Özer, “KPSS ve Kamu Personeli Alım Sistemi- Genel Bilgiler”, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Ok, “İnsan Kaynakları Seçim Sisteminde Bilimsel Yöntemler ve Ülke Uygulamaları”, Ankara İnsan Kaynakları Platformu Başkanı ve MAN Türkiye A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İskifoğlu, “Özel Sektörde İnsan Kaynakları Seçiminde Son Gelişmeler”, Türk Telekom A.Ş. İşe Alım Grup Müdürü Mehmet Erkan Aydın, “Türk Telekom’da İşe Alım Süreci”, Yıldız Holding İnsan Kaynakları Grup Direktörü Ahmet İince de “Yıldız Holding’de İşe Alım Süreci” konularında sunumlar yaptı.

Yapılan sunumların ardından, 22 Mart 2017 Çarşamba günü öğleden sonra ve 23 Mart 2017 Perşembe günü öğleden önceki oturumlarda; alanında uzman akademisyenler, kamu görevlileri sendikacıları, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumlarının insan kaynakları birim yöneticilerinden müteşekkil olarak oluşturulan 6 Çalışma Grubunda, “Kamu Personel Alım İlanları”, “Kamu Personel Seçme Sınavı ve Merkezi Yerleştirme”, “Sınav Komisyonları”,  “Sözlü Sınav-Mülakat ve Kişilik Envanterleri”, “Uygulama Sınavları” konuları katılımcılar tarafından değerlendirildi. 

Masa çalışmalarının bazı oturumlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’da katıldı. 

Değerlendirme Toplantısı, 23 Mart 2017 Perşembe günü öğleden sonra yapılan Alt Çalışma Gruplarının “Sonuç Raporlarının” sunulması ve Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat’ın kapanış konuşması ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.