Kar beklenenden erken yurda giriş yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yurda kar beklenenden erken giriş yapacak. Peki İstanbul ve Ankara'ya kar ne zaman yağacak?

Kar beklenenden erken yurda giriş yapacak
10 Ocak 2018 Çarşamba 11:50

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, önümüzdeki günlerde hızla düşecek olan sıcaklıklar ardından kar getiriyor. Son tahminlere göre, Perşembe günü başlayacak olan yağmurlar Pazar günü yerini karla karışık yağışlara bırakacak. Yağışlar Pazartesi günü kara dönüşerek yurdu etkisi altına alacak.geldi.

İstanbul ve Ankara'ya kar yağacak mı? sorularının sıkça araştırıldığı son dönemlerde yanıtı da geçikmedi. Meteoroloji önümüzdeki günlerde kar yağışının Türkiye'nin genelinde etkisini göstereceğini açıkladı. İstanbul ve Ankara için kar yağışlarının 15 Ocak Pazartesi günü başlayagı bildirildi.

Kar yağışı Marmara, Karadeniz, Doğu Anadoluda ve İç Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde etkili olacak.

Metoroloji ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde azalma vb) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.