Karaman da sınıf öğretmeni ''cinsel istismar'' dan bugün yargılanacak!

Yarın Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde küçük yaştaki 10 çocuğa "cinsel istismarda" bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 600 yıla yakın hapis istenen sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin yargılanmasına bugün başlanacak.

Karaman da sınıf öğretmeni ''cinsel istismar'' dan bugün yargılanacak!
20 Nisan 2016 Çarşamba 13:40

Bugün gerçekleşecek davada Muharrem B. duruşma salonuna getirilmeyecek, tutuklu olduğu Ereğli Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılacak. Kapalı yapılacak olan duruşmaya gazeteciler de alınmayacak. Dava nedeniyle Karaman'da bu geceden itibaren geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belirtiliyor. Kentte dava süresinde hiçbir basın açıklamasına, eyleme ve gösteriye de izin verilmeyecek.

Karaman’da sınıf öğretmenliği yapan Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde barınan 10 çocuğa "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklanmıştı.
600 yıla yakın hapisle cezalandırılması istenen sanık Muharrem B.'nin, "kasten yaralama" "çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma", "çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanacak.

Muharrem B. sağlık kontrolünden geçirildi

Duruşmaya mağdur çocuklar ve aileleri de katılmayacaklar. Daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarda mağdur çocukları dinleyen ve ifadelerine başvuran mahkeme heyeti, Ereğli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Muharrem B.’ye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla çocukların anlattıkları olayları soracak.

Muharrem B.’nin de akıl ve ruh sağlığı yerinde olup olmadığının tespiti içinde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. Hukukçular, mağdur ve tanık ifadelerinden adli tıp raporlarına dosyanın büyük oranda tamamlandığı davanın hızla sonuçlanabileceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.