Keçiören Metrosu hizmete açıldı-Ücreti ise...

Başkentlilerin yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Keçiören Metro Hattı hizmete açıldı. Keçiören Metrosu'nun ilk durağı olan Gazino Durağının adı Şehitler Durağı, meydanın adı da Şehitler Meydanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında Ankaralılara müjdeyi verdi. Detaylar haberimizde.

Keçiören Metrosu hizmete açıldı-Ücreti ise...
05 Ocak 2017 Perşembe 15:48

Yapımı 12 yıl sürdüğü için sosyal medyada gençlerin "Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin" esprisine neden olan Keçiören Metrosu hizmet vermeye başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Keçiören Metrosu' nun açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Açılışını yaptığımız Keçiören Metrosu hattının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hattın başkente kazandırılmasında emeği geçen Sayın Başbakan, bakan arkadaşlarımız, teknokrat, bürokrat arkadaşlarımız, büyükşehir belediyemiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. 1 milyar lira yatırım değeri olan ve 9 istasyona sahip hatla trafiğin çözüme kavuşacağına inanıyorum. Metronun inşasında yaşanılan sıkıntıları biliyorum. Sabrın sonu selamettir. Bu projenin bitirilmesini sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Keçiörenlilerden haklarını helal etmelerini diliyorum. AKM-Kızılay hattının da en kısa sürede sonuçlandırılmasını özellikle istiyorum.

15 Temmuz Keçiören'in dik duruşunun en güzel örneğidir. Keçiören gaziler, şehitler verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burada Keçiören'de Yozgat'tan, Çorum'dan Çankırı'dan, Kırıkkale'de, Karadeniz'den gelmiş vatandaşlarımız yaşıyor. Keçiören'de kimse kimseye bu Türk mü Çerkez mi Boşnak mı diye bakmaz. Kimse kimseye bu Sunni mi Alevi mi diye bakmaz. Burada herkes komşudur, dosttur, kardeştir.

Farklılıklar üzerinden milletimizi birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar denemedikleri yol kalmadı ama başarılı olamadılar. Kardeşliğimizi bozamadılar, birlik beraberliğimizi zedeleyemediler. Terör örgütü ve destekçileriyle vatandaşlarımız arasındaki ayrımı daima titizlikle yaptık. Kürt vatandaşlarımızın hayatlarını zehir edenleri milletimiz çok iyi gördü görüyor. En son olarak hayat tarzı tartışması üzerinden toplumun bir kesimini tahrik ediyorlar. Milletimiz hangi inançtan olursa olsun, şunu iyi biliyor. Türkiye terör örgütleri tarafından diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Bu millet er meydanından hiçbir zaman kaçmamıştır. Adam gibi karşımıza çıkamayanlar bizi arkadan hançerlemenin gayreti içerisindedir. 

Biz DEAŞ'ın tepesine binince daha ileri gitmeyin demeleri boşuna değil. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik. DEAŞ'a karşı başka terör örgütünü destekleyenlerin bahaneleri saha inmemizle boşa çıktı. Bunların derdi bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek değil, bölgenin kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir. Bunların derdi DEAŞ'ı temizlemek değil. Ha DEAŞ ha PKK ha PYD ha DHKPC ha FETÖ hiçbirinin farkı yok.

Biz bu tehditleri oralarda karşılamazsak oralardaki kardeşlerimizin güvenliğini huzurunu koruyamayız. Türkiye'nin güvenliği Gaziantep'te değil Halep'te. Artvin'de değil Batum'da başlar. Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Hem sahada hem masada olarak hukukumuzu sonuna kadar aramakta kararlıyız."

ERDOĞAN'DAN MÜJDE: AYIN 15'İNE KADAR ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda Keçiören Metrosu ücreti için 2.5 TL olacağını ve ayın 15'ine kadar ücretsiz olacağını da müjdeleyerek hayırlı ve de uğurlu olmasını diledi.

"AŞKINIZ BİTMESİN AMA KEÇİÖREN METROSU BİTTİ"

Öncesinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise özetle şunları söyledi;

''Sayın Cumhurbaşkanım bu metro biraz uzadı. Başlaması ile bitmesi 13 yılı buldu. Sizin Başbakanlığınız döneminde Ankara’nın 3 hattının büyükşehir belediyesinden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi konusunda bir talep vardı. Aslında Ulaştırma Bakanlığı’nın şehiriçi raylı sistemi ile ilgili bir görevi yok. Siz talimat verdiniz, bunları devralım yapalım. Bununla ilgili kanun çıkardık. Ulaştırma Bakanlığı’nın şehir içi raylı sistemleri de yapabileceğine dair düzenleme yaptık. 

Burada 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 durağı var. Günde 50 bin kişiyi taşıyacak. Sefer aralıkları 1,5 dakikaya kadar inebilecek. Geçenlerde bunun test sürüşüne geldiğinizde bir genç bana dedi ki, Sayın Bakanım dedi, bizim buradaki Keçiören Metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü. Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun hiç bitmesin. Gençlere bir tavsiyem var, siz yeni bir slogan bulun. Aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören Metrosu bitti.

GAZİNO DURAĞININ ADI ŞEHİTLER DURAĞI OLDU

Keçiören'den vatandaşlarımız şehitlerden binecek, AKM'de yolculuklarını tamamlayacaklar. 9 tane durağı var. Tam kapasiteyle çalıştığında günde 50 bin yolcu taşınacak. Gazino Durağı ve Meydanının adı da Şehitler Durağı ve Meydanı olarak değiştirildi. Bu hattın hizmete girmesiyle raylı sistem Ankara'da 65 kilometreye durak sayısı da 55'e yükseliyor.

Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, milleti birleştirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Bugün artık bütün vatandaşlarımız uçakla seyahat etmenin rahatlığını yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Türkiye'nin hızlı tren özlemini de gerçeğe dönüştürdük. Böylece Türkiye'nin 14 büyükşehrini, Türkiye'nin başkentiyle birleştirmiş olacağız. Her şehrimiz bizim göz bebeğimizdir. Ankara Anadolu medeniyetlerinin kavşağıdır, Başkenttir, siyasetin merkezidir. Başkenti turizmden sağlığa kensel dönüşüme kadar yeniden ayağa kaldırıyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa'nın 3. büyük hızlı tren garının da açılışını gerçekleştirdik. Ankara bu projelerle dünya şehirleri arasında hak ettiği yeri kısa sürede alacaktır.

15 yıl boyunca gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bu hizmetleri vatandaşlarımıza kazandırıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'de demokrasiyi yok etmek isteyen vesayet odaklarını da kafalarını eze eze ortadan kaldırıyoruz. Bu yıl içerisinde en büyük değişimi de milletimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Anayasa'da yapacağımız değişiklikle vesayet rejimi ortadan kalkacak. Milletin kararı her daim geçerli olacak. Yeter artık söz milletindir.''

1,5 SAATLİK YOL 16 DAKİKAYA İNECEK

AKM ile Keçiören arasındaki Keçiören Metrosu hattının, araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğu belirtiliyor.

Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Keçiören'in trafiğine ve toplu taşıma sistemine büyük kolaylık sağlayacak metro, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indirecek.

Metro hattında, başlangıçta 6 set (3'lü dizi) vagonlarla, 7 dakika aralığıyla hizmet verilecek. İhtiyaca göre servis aralığı daha da kısalacak Keçiören Metrosu'ndan, AKM istasyonunda Batıkent Metrosu'na aktarma sağlanacak.

KEÇİÖREN METROSU DURAKLARI

* Kızılay (aktarma: Ankaray, M1, M2)
* Adliye
* Gar
* AKM
* ASKİ
* Dışkapı
* Meteoroloji
* Belediye
* Mecidiye
* Kuyubaşı
* Dutluk
* Şehitler (Gazino)



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.