Kemal Kılıçdaroğlu: "Saray milli iradeye darbe yapmıştır"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davuroğlu'nun MYK sonrası yaptığı açıklamalar ile ilgili konuştu. Davutoğlu'nun kongrede aday olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Bugün bir Saray darbesi yapılmıştır. " dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu:  "Saray milli iradeye darbe yapmıştır"
05 Mayıs 2016 Perşembe 16:07

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen ve AK Parti genel başkanlık görevini bıraktığını açıklayan Davutoğlu ile ilgili konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongrede adaya olmayıp başbakanlık görevini bırakmasına saray darbesi diyen Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun 23 Milyon 500 bin AK Parti seçmeninin kararına sahip çıkmadığını söyledi. 

"Yaşananlar Saray Darbesi"

Yaşanan olayların Saray'ın bir darbesi olduğunu ifade eden Kılçdaroğlu, "Bugün bir Saray darbesi yapılmıştır. 4 Mayıs Saray darbesi, 28 Şubat'ı da aşan bir darbedir. Davutoğlu kendisine oy veren 23 milyon 500 bin kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrıldı. Sayın Davutoğlu, Saray darbesine boyun eğdi, milli iradeye sahip çıkmadı. Davutoğlu'nun direnmesi gerekirdi. Kadere bakın ki demokrasi adına Sayın Davutoğlu'nu savunmak bize düştü" açıklamasını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tüm haklarını helal ettiğini de sözlerine ekledi. 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif - 8 yıl önce
Yani tezgah mı?