Kentlere Komando Girecek

MGK'da alınan karar ve Başbakanlık Genelgesi sonrasında gözler çatışmalı bölgelere çevrildi.

Kentlere Komando Girecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Valilere verilen TSK unsurlarını her yerde görevlendirme talimatı sonrasında TSK'nın bölgeye çok sayıda komando birliği sevk etiiği bildiriliyor. Gelen haberlere göre bölgenin Kandil ile bağlantısını kesen 6 taburdan oluşan komandolar kent merkezlerinde ve ilçelerde operasyon yapmaya hazırlanıyor.

"Öz yönetim" ilanlarıyla kent merkezlerinde ve mahallelerde hendekler kazarak polisle çatışan silahlı gruplara karşı askeri tedbirler alınması talimatını değerlendiren valilikler ve askeri unsurlar bölgede kapsamlı bir kara harekatı yapacak.

Operasyonlarda bölgedeki yüksek tansiyon sebebiyle sivil kayıplarının artacağından endişeleniliyor. Son olarak "yol  kontrolü" yapan bir grup PKK'lı bir doktoru öldürmüş, daha önce de bir 13 yaşındaki bir çocuğun bomba ile ölmesine neden olmuştu. Sivil kayıpların artmaması için vatandaşların evlerinden çıkmaması ve özel güvenlik bölgelerine girmemesi sık sık bölge halkına duyuruluyor.

Bölgedeki esnaf ve sivil toplum hareketleri çatışmaların bir an önce durması çağrılarını yineliyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.