Kentsel Dönüşümde +1 Oda Bonusu

Kentsel dönüşüm kapsamında 2016 yılı başına kadar uygulanacak olan yüzde 25 ek alan uygulamasında 80 metrekarelik bir ev sahibinin evi 116 metrekareye çıkıyor.

Kentsel Dönüşümde +1 Oda Bonusu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümü arttırmayı amaçlamak için uygulanan bu değişiklik İstanbul’un Kadıköy ilçesini adeta şantiye ye çevirdi. Kadıköy’de hali hazırda 1300’den fazla inşaat bulunuyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, +1 uygulamasının işleri hızlandırdığını söylerken yıl sonuna kadar 1000 ruhsat verme işlemine ulaşacaklarını düşündüğünü söyledi. Yoğunluk nedeni ile yıkım ruhsatı alma süresinin 10 günden 67 güne çıktığını belirten Nuhoğlu, yıkılan binaların yılbaşına kadar ruhsat alamama tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Kentsel dönüşümden önce yılda yılda 220 ruhsat verdiklerini söyleyen başkan, dönüşümden sonra şuanda 720 işlemin devam ettiğini hatırlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.