Kerry, Türkiye'nin Rus Uçağını Vurma Olasılığı Var

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma olasılığının bulunduğunu söyledi.

Kerry, Türkiye'nin Rus Uçağını Vurma Olasılığı Var
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

3 Ekim Cumartesi günü saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Rusya'ya ait bir savaş uçağı Türk hava sahasına girmişti. İki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlalin devam etmesini engellemişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma olasılığının bulunduğunu söyledi.  "Bu konuda çok endişeliyiz. Bu tam da uyarıda bulunduğumuz türden bir şey" dedi.

Şili'de bir konferansa katılan Kerry, gazetecilere yaptığı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, hava sahasını ihlal eden Rus uçağını vurma olasılığının bulunduğuna dikkat çekti. 

Kerry, "Bu konuda çok endişeliyiz. Bu tam da uyarıda bulunduğumuz türden bir şey" diyerek Rusya'nın uluslararası standartlara uygun bir şekilde davranma sorumluluğunun olduğunu dile getirdi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.