Kılıçdaroğlu, Adalet Mitinginde 10 maddelik bildiri okudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de gerçekleştirdiği Adalet Mitinginde 10 maddelik bildiri okudu. Kılıçdaroğlu, okuduğu bildiride Hükümeti Sivil Darbe yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, halkın oylarını hiçe sayarak, anayasa değikliği seçiminin gayrimeşru olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, Adalet Mitinginde 10 maddelik bildiri okudu
09 Temmuz 2017 Pazar 19:45

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT TIRLARI davasından tutuklanan Enis Berberoplu için başlattığı Adalet Yürüyüşünü tamamladı ve İstanbul Maltepe'de yüzbinlerle buluştu. Maltepe miting alanında yüz binlere seslenen Kılıçdaroğlu, Adalet sloganıyla başlattığı yürüyüş sonrası 10 maddelik bildiri okudu. Kılıçdaroğlu'nun 10 maddelik bildirisinde özellikle FETÖ'den tutuklanan kişileri savunması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Hükükümetin 20 Temmuz'da çıkardığı OHAL'i sivil darbe olarak yorumladı. 

10 MADDELİK BİLDİRİ ŞU ŞEKİLDE;

1- 15 Temmuz darbe girişimini açık bir şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

2- İktidar tarafından 20 Temmuz’da getirilen OHAL ile biz buna sivil darbe diyoruz yasama yürütme ve yargı tek elde toplanmıştır. OHAL bir an önce kaldırılmalıdır.

3- Yargıyı siyasetin emrine vermek demokrasiye ihanettir. Kollektif suç gibi insan haklarına aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

4- OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmelidir.

5- FETÖ ile hiçbir ilişkisi ile bulunmayan ama sırf hükümete muhalif olduğu için görevlerinden alınan akademisyenler görevlerine dönmeli ve tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalıdır.

6- Mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan gazeteciler serbest bırakılmalıdır.

7- OHAL ortamında ve devlerin tüm imkanları seferber edilerek yapılan anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Bu bir mühürsüz seçimdir. Türkiye gayrimeşru bir anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.