Kılıçdaroğlu, Nice'daki saldırı için Türkiye'yi suçladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisinde yaptığı konuşmasında Fransa'daki terör saldırısından Türkiye'yi sorunlu tuttu.

Kılıçdaroğlu, Nice'daki saldırı için Türkiye'yi suçladı!
15 Temmuz 2016 Cuma 12:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı sonrası Fransa'daki terör saldırısına yönelik konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında terörle mücadelede Türkiye'nin eksik tutum sergilediğini ve bu yüzden dünyada terör saldırılarına neden olduğunu dile getirdi. 

Parti meclisinde konuşan Kılıçdaroğlu'nun bazı sözleri:

"Terörün hangi boyuta geldiğini, teröristlerin ne kadar acımasız olduğunu gösteren tipik bir örnektir Fransa'daki olay.  Dış politikanın terörle mücadele konusunda ne kadar önemli olduğunu sanıyorum görmüşlerdir. Başka ülkelerinin iç işlerine müdahale etme...

Başka ülkeleri, Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya geçirme çok yanlış bir iç politika. Hükümetin oturup ciddi ve samimi bir öz eleştiri yapması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde terörle mücadelede başarılı olamaz

İran-Irak Savaşı tam 8 yıl sürdü. 8 yıl boyunca Türkiye asla ve asla taraflardan birisinden yana bir politika gütmedi. Güttüğü tek politika vardı savaşı bir an önce sonlandırın. Türkiye'nin saygınlığı asla ne Ortadoğu'da ne dünyada tartışma konusu olmadı ve Türkiye Ortadoğu'dan terör ithal etmedi.

Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz biz taraf oluyoruz. Üstelik bir ülkenin içindeki siyasal partiden yana taraf alıyoruz. IŞİD terör belası geldi yarın El Nusra terör örgütü ben de Türkiye'yi hedef alacağım derse buyurun bakalım ne yapacaksınız? Türkiye'nin bir yönetim sorunu var."


Etiketler; #Fransa #terör
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.