Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "önüne yatacak mısın?" sorusu

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her CHP'linin hapse girmeye hazır olması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklarla ilgili başbakan Ahmet davutoğlu'nda "Dokunulmazlığı kaldıracak mısın, yoksa önüne yatacak mısın?"

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "önüne yatacak mısın?" sorusu
19 Nisan 2016 Salı 16:30

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün düzenlenen parti grup toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü. AK Parti hükümetini ağır şekilde eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkla ilgili, özgürlük mücadelesi veren her CHP'linin hapse girmeye hazır olması gerektiğini belirtti.

Hükümeti ağır bir dille ve üslupla eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dokunulmazlıklarla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede akademisyenler, askerler, genelkurmay başkanı, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, özgürlük mücadelesi veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalıdır." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu " Hodri Meydan "

Kürsü dokunulmazlığına evet diyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, dokulmazlıkla ilgili üç öneri sunduklarını ifade etti. CHP Genel Başkanı, Ahmet Davutoğlu'na hodri meydan dedi. Kılıçdaroğlu,  "Kürsü dokunulmazlığına evet, istediği yerde konuşabilir. Eyvallah. İhanet, yolsuzluk, hırsızlık ne dokunulmazlığı. Bizim dokunulmazlık anlayışımızda bunları yeri yoktur. Bize teklif getirdiler, biz üç öneri götürdük. Siz namuslu siyaset istiyorsanız dokunulmazlığı öneren maddeyi yeniden yazalım dedik, hayır dediler. Geçici madde yapalım, olur dedik. Bütün dönemi kaldıralım dedik, bakanların dokunulmazlığını da kaldıralım dedik. Olmaz dediler. Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlığı devam edecek. Sen yürekli, namuslu adamsan neden kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Milletvekili değil misin? Ahlaklı adamsan çık meydan 'Hodrimeydan' de, 'Ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum' de."

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "Dokunulmazlığı kaldıracak mısın, yoksa önüne yatacak mısın?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu''na önüne yatmak tabirini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlar üzerinden başbakana ağır sözler söyledi. CHP lideri, "Binali Yıldırım'ın dokunulmazlığı aynen devam edecek. Muammer Güler'in dokunulmazlığı aynen devam edecek. Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum; kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksan gel kardeşim. Ayıptır, sana yakışmıyor. Zafer Çağlayan vardı. Önüne yatacak mısın, yatmayacak mısın? Yatmayacaksan getir kardeşim. Bir de Kuran-ı Kerim'le dalga geçen var Egemen Bağış var. Egemen Bağış'ın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın? Gel kardeşim beraber hareket edelim, bu kul hakkı yiyenlerden beraber hesap soralım. Bir de Erdoğan Bayraktar vardı. Davutoğlu'na sesleniyorum, namuslu adam gibi bu adamların dokunulmazlığını kaldıracak mısın, yoksa önüne yatacak mısın? "

"Kenan Evren döneminde yargı daha bağımsızdı"

Türkiye'nin darbe döemi yaşadığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, Kenan Evren döneminin daha özgürlükçü bir dönem olduğunu söyledi. " Davutoğlu neden korkuyor? Onun da dokunulmazlığı var. Dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan o da yargılanabilir. Davutoğlu da, abisi de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmıştır. Her şeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkede akademisyenler, askerler, genelkurmay başkanı, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, özgürlük mücadelesi veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalıdır. Bu mücadele ekmek kavgasıdır. Türkiye bir darbe dönemi yaşıyor. Kenan Evren'den ne farkları var? Yargı daha bağımsızdır o dönemde. Bedel ödenmeden mücadele mi edilir? Korkumuz yok. CHP dokunulmazlıklara evet diyor; onlar ne olacak? Bunların dokunulmazlığı niye kalkmıyor? Hep beraber mücadele edeceğiz. Kararlı bir şekilde yolumza devam edeceğiz." sözlerini sarfetti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.