KPSS sanıkları da ByLock kullandı mı?

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davasında ByLock araştırılması kararı çıktı. Buna göre hakkında dava açılan 230 sanığın ByLock kullanıp kullanmadığı araştırılacak.

KPSS sanıkları da ByLock kullandı mı?
27 Ekim 2016 Perşembe 09:02

2010 KPSS davasından ByLock kararı çıktı. Mahkemenin kararına göre, 2010 yılındaki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin, 230 sanık hakkında açılan ilk davada, sanıkların ByLock kullanıp kullanmadıklarının emniyetten sorulmasına karar verildi.

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin ilk dava görüldü. Davada 230 sanık hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından açılan ilk davada, sanıkların ByLock kullanıp kullanmadıklarının emniyetten sorulmasına karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 3 gündür art arda görülen dava tamamlandı. Bazı sanıklar ve avukatları ile şikayetçi kurumların avukatlarının katıldığı duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

Sanık Kemal Sevinçler 2010 KPSS ile memur olarak İçişleri Bakanlığına atandığını, önce Dernekler Dairesinde ardından da bakanlığın talebiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına geçtiğini söyledi. Memuriyetten önce yaklaşık 15 dershanede çalıştığını bildiren Sevinçler, bunlardan hiçbirinin FETÖ ile bağının olmadığını iddia etti.

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Sevinçler, 2010'da tekrar edilen sınavda 88 aldığını dile getirerek, "88 de büyük başarı. Çalışıp bu puanı alamayan var. İlk sınavda aldığım puanla arada 7 puan fark var. Biz robot değiliz. Bana bu 7 puan soruluyor." şeklinde konuştu. Diğer 5 sanığın da savunması alındıktan sonra mahkeme heyeti ara kararları açıkladı.

ByLock kullanıp kullanmadıkları araştırılacak

Mahkeme heyeti, sanıkların, FETÖ üyelerinin haberleştikleri ByLock programını kullanıp kullanmadıklarının emniyetten sorulması ve "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle sanıklardan Asım Kartal'ın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Davada geçmişte tutuksuz yargılanan eski Emniyet Amiri Öner Güven ile polis Harun Kocaman da mahkeme tarafından çıkarılan yakalama kararlarının ardından tutuklanmışlardı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.