Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çirkin iddialara cevap

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Forbes dergisindeki çirkin iddiaya açıklama ile cevap verdi. Açıklamada "Böylesi haber ve makaleler uluslararası kamuoyunu yanıltan ART niyetli bir tutumdur." denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çirkin iddialara cevap
01 Ağustos 2017 Salı 16:55

Forbes dergisinde yer alan "Türkiye'ye seyahat  edecek kadınların tehlikede olduğu" iddialı makaleye yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığından yanıt geldi.

Açıklamada Dergide herhangi bir bilimsel araştırmaya ya da bir saha çalışmasına  dayanmayan, veri doğruluğu teyit edilmemiş, Türk yetkililerin görüşünün yer  almadığı, Türk turizmine yönelik gerçekle bağdaşmayan bir makale yayımlandığı bildirildi. 

Ayrıca iddialar için şunlar söylendi: "Böylesi haber ve makaleler uluslararası kamuoyunu yanıltan ART niyetli bir tutumdur. Ülkemize yönelik spekülatif bu yayımlar ve yayınlar farklı  amaçlara hizmet etmektedir. Türkiye'nin özellikle kadınlara karşı güvenli olmayan  bir ülke, bir destinasyon gibi lanse edilmesi bir süredir koordineli yürütülen  algı operasyonlarının başka bir zayıf halkasıdır. Son dönemde, sektörde küresel ve bölgesel yaşanılan bazı sıkıntılar  alınan önlemlerle atlatılmaya başlanmış ve Türk turizmi son 15 yılda kazandığı  ivmeyi yeniden yakalayacak noktaya gelmiştir. Bu ivmeyi durdurmaya yönelik  asılsız çıkışları Bakanlığımız, iş birliği içinde çalıştığı bütün sektörel  aktörlerle birlikte bertaraf edecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.