KYK, öğrenci yurtlarının sayısını arttıracak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sayısında artış yapılacak. Bu artışla üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olan yurt sorunu azalacak.

KYK, öğrenci yurtlarının sayısını arttıracak
17 Ağustos 2016 Çarşamba 09:15

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite öğrencilerinin en önemli sorunlarından biri olan yurt problemlerin ortadan kaldırmak için öğrenci yurt sayısında artış yapacak. Bu artış Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olan yurtların KYK'ya devredilmesi ile olacak.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen 109 FETÖ'cü yurttan uygun olanlar değerlendirilerek KYK'nin kullanımına verilmesi durumunda 400 bin olan yatak kapasitesi 500 bini aşacak.

Maliye Bakanlığı'nın da ev görünümünde olup yurt olarak faaliyet gösteren FETÖ'ye bağlı yapıları için yapılan tespitte ise ciddi bir çalışma yaptığı öğrenilirken araştırmanın tamammlanması halinde KYK ile yapılacak ortak bir çalışmayla uygun görülen tüm yurtlar kuruma devredilecek. 

Kaynak: Vatan


Etiketler; #KYK #fetö #yurt
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.