KYK yurt başvuruları başladı - E-devlet üzerinden başvurular nasıl yapılacak?

Üniversite okuyan ya da yeni kazanmış olan öğrenciler için KYK yurt başvuruları başladı. Başvurular başladı ama nasıl yapılacağını bilmeyenler ve ilk kez yapanlar olabilir. İşte merakla araştırılan 'e-devlet üzerinden başvurular nasıl yapılacak' sorusunun cevabı...

KYK yurt başvuruları başladı - E-devlet üzerinden başvurular nasıl yapılacak?
14 Ağustos 2017 Pazartesi 16:37

Bugün KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler başvurularına bugünden itibaren başlayabilir. Başvurular için son gün ise   20 Ağustos günü saat 23.59’a kadar olacak. Bu yüzden başvurunuzu son ana birakmamanızı tavsiye ediyoruz. Başvurular başladı ama nasıl yapılacağını bilmeyenler ve ilk kez yapanlar olabilir. İşte 'e-devlet üzerinden başvurular nasıl yapılacak' sorusunun cevabı...

Şehir dışında ailesi yanında olmayan öğrenciler yurt aramaya başladı. Çoğu öğrenci bakanlığın sunduğu yurtlardan şansını denemek istiyor. Bugün başlatılan KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 2017-2018 öğretim yılında ÖSYM ile ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, 30 Haziran 2017 tarihinden önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ön lisans/lisans ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim görmekte olan öğrenciler başvuru yapma hakkına sahip olacak. 

Eğer başvurularda sorun yaşarsanız, haftanın yedi günü 24 saat KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK üzerinden anında yardım alabilirsiniz. 

E-devlet üzerinden başvurular nasıl yapılacak?

İlk önce başvuru yapacak olan öğrencinin e-devlet şifresine sahip olması gerekiyor. Bunun için de olmayanlar öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmekte. 

Diğer önemli nokta ise Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu. Çünkü başvuru yapan öğrenciler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak.

Başvuru için TIKLAYINIZ...

Sisteme giriş yaptıktan sonra kurumum bölümüne girerek “kimliğimi şimdi doğrula” linki tıklanır. “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası” ve şifre girildikten sonra “taahhüt” bölümü çıkmaktadır. Öğrenci buradan “okudum” ve “kabul ve taahhüt ediyorum” seçeneklerini tıklayarakbaşvuruya devam eder. Tabi bu ilk girişinizse yeni şifre  işlemi talep etmektedir. Yeni şifre alan öğrenciler öğrenci başvuru sayfasına gelir.

Başvuru yapabilen öğrenci kriterine sahipseniz işleme devam edebilirsiniz. Başvuru yaparken istenilen tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde okunmalı ve ona göre cevap verilmeye, hatalı veya eksik bildirim olmaksızın doğru bir şekildegirmelisiniz. 

Bu bilgiler verildikten sonra öğrenci “kabul ediyorum” seçeneğini işaretler ve devam eder.

Başvuru Alanı iki seçenekten oluşmaktadır: ÖSYM ve ARASINIF. 2017-ÖSYS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM; 30 Haziran 2017 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru Alanını ÖSYM olarak işaretlendiyseniz başvuru türü sadece ön lisans ve lisans olarak; Başvuru Alanını ARASINIF olarak işaretlediyseniz başvuru türü “ön lisans ve lisans ” şeklinde sıralı olarak görülecektir. Size ait olan öğrenim türünü seçiniz ve işleme devam ediniz. “Seçtiğim öğrenim bilgilerinin doğruluğunu onaylıyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz. Eğer bilgilerin size ait olmadığını ve yanlış olduğunu düşünüyorsanız okulunuzla iletişime geçiniz .

Başvuru yaptığınız bölümünüzün bulunduğu il/ilçe bilgilendirme metnini dikkatli inceleyiniz ve doğruluğundan emin olduktan sonra “Bilgilendirme Metnini Okudum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

Güncel iletişim bilgilerinizi kontrol ederek iletişim bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyerek işleme devam ediniz.

Özel ve Özür Durumunuz var ise ilgili seçeneği seçerek işleme devam ediniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.