Libya'da Batan Teknede Ölü Sayısı 119'a Yükseldi

Akdeniz’de Libya dolaylarında batan teknede ölen kaçak göçmenlerin sayısı 119’a yükseldi.

Libya'da Batan Teknede Ölü Sayısı 119'a Yükseldi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

28 Ağustos’ta Libya’nın Zuvare şehri açıklarında toplamda 500 mülteciyi taşıyan iki kaçak geminin batması sonucu Libya Sahil Güvenlik Komutanlığı 82 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının artabileceğini bildirmişti.  

Zuvara şehri Belediye Meclisi Sözcüsü Hafız Muammer, Libya Kızılay’ı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın işbirliği içerisinde yaptığı kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ancak 2 günde 119 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını belirtti.

Hafız Muammer ayrıca insan kaçakçısı olduğu iddia edilen çok sayıda kişinin de bu olay üzerine gözaltına alındığını belirti.  

 Libya Kızılayı ise 400 kişiyi taşıyan tekneden 198 kişinin kurtarıldığını belirtti. Kalan kişiler için ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Her yıl on binlerce göçmenin Avrupa’ya deniz yoluyla kaçak olarak gitmeye çalıştığı biliniyor. Sadece 2015 yılında Avrupa’ya ulaşan kaçak göçmen sayısı 250 bini aştı. 2014 yılında ise Avrupa’ya kaçak giden göçmen sayısı 220 bin dolaylarındaydı. Yolda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bin 500 kişi civarında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.