Malezya'da FETÖ operasyonu: İş adamı ve okul müdürü tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olduğu iddia edilen Malezya'da okul müdürü Turgay Karaman ve iş adamı İhsan Aslan tutuklandı.

Malezya'da FETÖ operasyonu: İş adamı ve okul müdürü tutuklandı
03 Mayıs 2017 Çarşamba 14:18

Fetullahçı Terör Örgütü'nün operasyonları ile ilgili Reuters haber ajansında bir haber yayınlandı. Habere göre Malezya'da okul müdürü Turgay Karaman ve iş adamı İhsan Aslan  ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle tutuklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaman’ın avukatı Rosli Dahlan, Karaman ve Aslan FETÖ’cü söylemlerinin söylentilerini reddetti. Ayrıca Dahlan “Bu kişiler akademisyendir. Gülenci faaliyetlerle suçlanmıyorlar” dedi. 

İnsan hakları örgütü Human Rights Watch ise Karaman ve Aslan’ın zorla Türkiye’ye gönderilmemeleri gerektiğini bildirerek, bu konuda soruşturma yapılmasını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.