Mardin Nusaybin'den Çatışma Sesleri Yükseliyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 24 saat önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı halen devam ederken, 21.00 sıralarında sokaklardan çatışma sesleri gelmeye başladı.

Mardin Nusaybin'den Çatışma Sesleri Yükseliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 24 saat önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı halen devam ederken, 21.00 sıralarında sokaklardan çatışma sesleri gelmeye başladı Edinilen bilgilere göre Nusaybin ilçe merkezinin birçak yerinden silah ve patlama sesleri gelmeye başladı. 

Terör örgütü PKK ile polis arasında şiddetli çatışmaların çıktığı bildirildi.

Çatışmalarda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Mardin Valiliğinin resmi sitesinden yapılan açıklamada 1 Ekim 2015 Perşembe günü saat 05.00'ten itibaren Nusaybin ilçe sınırlarında bulunan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar Mahallelerinde; saat 19.00'dan itibaren de Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

Bölgede güvenlik güçleri tarafından; Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının yakalanıp etkisiz hale getirilmesi,kullandıkları sığınak, depo, barınak gibi alanların tahrip edilmesi için çalışmalar yürütüldüğü açıklandı. Yürütülen faaliyetlerin aralıksız devam edeceğine vurgu yapılırken, vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak, kamu düzenini sağlamak için çalışmaların devam edileceği de ifadeler arasında yer aldı.

 

Tüm bu açıklamarla birlikte;

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede izinsiz inşa edilen mezarlık ve müştemilatında bölücü terör örgütü simgeleri, işaretleri ve amblemleri ile örgüt mensuplarınca örgütsel faaliyetlerde kullanılan bina ve yapıların tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği,  

 

PKK mensubu bir kadın teröristin etkisiz hale getirildiği,

Yapılan operasyonda 1 adet uçaksavar (Doçka) ve bu uçaksavara ait 450 adet mühimmat, 1 adet Kalaşnikof marka silah, 3 adet el bombası, 1 adet telsiz ile birlikte çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği,

Terör Örgütüne yardım ve yataklık yapan, ilan edilen askeri yasak bölgesini ihlal eden ve güvenlik güçlerini engellemeye çalışan 19 şüpheli şahıs gözaltına alındığı, 

Nusaybin ilçe merkezinde teröristler tarafından açılan hendeklerin kapatılma çalışmaları ile bombalı tuzakların imha edilme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların başarıyla devam ettiği açıklaması yapıldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.