MEB: ''Sudan Mahrum Çiçekler Solmasın'' Projesi

Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Kızılayı tarafından desteklenen “Sudan Mahrum Çiçekler Solmasın” projesi kapsamında bir program düzenlendi. "Sudan Mahrum Çiçekler Solmasın" projesi kapsamında vatandaşlar ile yetim çocuklar yemekte bir araya geldi.

MEB: ''Sudan Mahrum Çiçekler Solmasın'' Projesi
29 Mayıs 2017 Pazartesi 21:29

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ve Şube Başkan Yardımcısı Ersin Doğan, Diyadin ve Taşlıçay İlçe yönetimlerinin yanı sıra okul müdürlerinin de katıldığı programda konuşan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Olgun Öner, yetim ve öksüz öğrencilere yönelik olarak yapılan proje kapsamında gerekli olan tüm yardımların yapılacağını, ayrıca tüm öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet dağıtılacağını söyledi. Öner, katkılarından dolayı Türk Kızılayı ve Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sebih Özden, projede 294 öğretmenin gönüllü olarak görev aldığını belirterek, öğrencilere ücretsiz özel dersler verildiğini, belli aralıklarla öğrencilerin ziyaret ederek onlara rehberlik yaptıklarını kaydetti. Yetim çocukların yanında olduğumuzu hissettirme çabasında olduklarını belirten Özden, "Onlara yalnız olmadıklarını ve onların bizlere birer emanet olduğunu görmelerini sağlamak maksadı ile bu projeyi gerçekleştirdik. Proje ile öğrencilere gönüllü öğretmenler tarafından özel ders verilecek ve maddi yönden de sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenecek." diye konuştu.

Programın sonunda, proje kapsamındaki öğrencilere Türk Kızılayı kıyafet yardımında, Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi kırtasiye malzemesi dağıtımında bulundu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.