Mehdi Eker: Mutlak surette BM sistemi reforme edilmeli

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, konferans için gittiği Londra'da Birleşmiş Milletler (BM) reformunun mutlak surette yapılması gerektiğini vurguladı.

Mehdi Eker: Mutlak surette BM sistemi reforme edilmeli
15 Kasım 2016 Salı 11:32

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Londra'da katıldığı "Avrupa ve Komşuları: 21. Yüzyılda Çatışma Önleme ve Kriz Yönetimi" başlıklı konferans sonrasında Birleşmiş Milletler (BM) reformunun mutlak surette yapılması gerektiğini söyledi.

Eker, Londra'daki konferansta Ban Ki-mun BM genel sekreterliğini devralacak olan Antonio Guterres'in gündeminde yer alması gereken öncelikli konuların Suriye ve Irak'taki gelişmeler olması gerektiğini ifade etti. "BM Genel Sekreteri eski BM Mülteciler Yüksek Komiseri. Dolayısıyla konu hakkında en iyi bilgi sahibi olan kişi"  olduğunu vurgulayan Eker bu yüzden "Suriye ve Irak’taki gelişmeler konusunda BM'nin misyonu çerçevesinde aktif rol almalı." diye konuştu.

Gündemde yer alması gereken bir diğer önemli konunun ise BM reformu olduğunu söyleyen Eker, şu açıklamalarda bulundu:

- Genel Sekreter küresel güvenlik ve küresel barış için mutlak surette BM sisteminin reforme edilmesi üzerinde çalışmalıdır." diye konuştu.

- Güvenlik Konseyinin üye sayısının artırılması, yeni ve adil bir temsil sistemi oluşturulması ve eğer bunun için BM'ye kaynak aktarılması gerekiyorsa gelir artırıcı birtakım mekanizmalar kurulmasını içeren bir reformun genel sekreterin gündeminde önemli bir yer tutması gerekiyor.
 


Etiketler; #BM #reform
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.