Meteoroloji uyardı: Bu geceye dikkat!

Metoroloji'den son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Sıcaklıkların düşmeye başladığı bu son günlerde yurdun genelinde kar gelecek mi sorusu merak ediliyor. İşte Türkiye geneli hava sıcaklıkları...

Meteoroloji uyardı: Bu geceye dikkat!
09 Ocak 2018 Salı 12:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, vatandaşların bu sabah ve akşam saatleri için dikkatli olmaları öneriliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteorolojiden gelen bilgilere göre, ülke geneli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer yağışların karla karışık olacağı ve don olaylarına dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Yağışların bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olmak üzere, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Meteoroloji, kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı yaşanacağı belirtiliyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranmaları gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.