Mevlüt Çavuşoğlu: "Halep'teki insanlık zulmünün sebebi rejim ve destekçileridir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ile ortak basın toplantısı düzenledi. Halep'te yaşanan insanlık suçu ile ilgili sert konuşan Çavuşoğlu, "Belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: "Halep'teki insanlık zulmünün sebebi rejim ve destekçileridir"
13 Aralık 2016 Salı 13:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek'le düzenlediği ortak basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Suriye'nin Halep kentinde yaşanan zulme ve katliama sessiz kalmayacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, "İnsanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görüyoruz ama biz gayretlerimize devam edeceğiz. Biz, herkes sussa Türkiye olarak susmayacağız." açıklamasında bulundu. 

Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu basın toplantısında Halep'te yaşanan zulme sessiz kalmadı. Yaşananlara sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Belki de insanlık tarihinin en acımasız boyutunu görüyoruz Halep'te. Rejim ve destekçileri bunun sorumlusudur. Orada yaralı insanların dışarı çıkarılmasına bile izin verilmiyor. İnsanlık dışı ne varsa bugün Halep'te görüyoruz ama biz gayretlerimize devam edeceğiz. Biz, herkes sussa Türkiye olarak susmayacağız. Bir taraftan açıklamalarımız ama diğer taraftan da çözüm için tüm bahsettiğim taraflarla gayretlerimizi devam ettireceğiz. Herkes sussa Türkiye olarak biz susmayacağız. " dedi.

Halep'te yaşananlara sessiz kalanlarında sorumlu olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Halep'te zulmeden de sessiz kalan da aynı şekilde sorumludur. Biz, bugün ve yarın her gün, Rusya ile diğer ülkelerle temaslarımızı da yoğunlaştıracağız ki buradaki insani drama çözüm bulalım. Buradan gelmek isteyenlerin boşaltılması için koridor başta olmak üzere insani yardım konusunda, bir ateşkes konusunda gayretlerimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. 

AP'ye ser tepki: "Sizin ideolojiniz batsın"

"Çek Cumhuriyeti'nin terör konusundaki tutumu nettir. YPG de Çekya'da bir ofis açmak istedi. Ofis kısa süre içinde kapandı. PKK'ya tolerans gösteriliyor Avrupa Parlamentosu'nda, AB'de, Brüksel'de. Acımasız insanlık dışı saldırılarda bulunan bir örgütün destek bulmaması gerekiyor. AP içinde PKK'ya destek veren parlamenterler var. Neden? 'Aynı ideolojiyi savunuyoruz.' Sizin ideolojiniz batsın. Sen de git dağa. Niye siyaset yapıyorsun?"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.