MGK sona erdi - MGK'da alınan kararlar

Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı 6 saat süren toplantının ardından sona erdi. Peki MGK'da hangi kararlar alındı? İhraç dalgası geliyor mu? İşte detaylar.

MGK sona erdi - MGK'da alınan kararlar
28 Eylül 2016 Çarşamba 22:34

6 Saat Süren MGK Toplantısı Sona Erdi,Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 6 saat süren MGK toplantısı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Toplantıya Süleyman Soylu İçişleri Bakan; Orgeneral Yaşar Güler de Jandarma Genel Komutanı sıfatıyla ilk kez katıldı.

MGK'da alınan kararlar

MGK'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı ile diğer iç ve dış güvenlik konularının ele alındığı öğrenildi.

MGK sonrası yapılan yazılı açıklamada OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bbulunuldu.

MGK tarafından yapılan açıklamada,  "Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, 'Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak anılması tavsiye edilmiştir. Terör örgütüyle mücadele kararlılıkla sürecek" denildi.


Etiketler; #mgk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.