Minik Zehra için Türkiye'den sert kınama

Minik Zehra ile birlikte hayatını kaybeden 2 kişi için Türkiye'den Ermenistan'a yönelik kınama mesajı yayımlandı.

Minik Zehra için Türkiye'den sert kınama
06 Temmuz 2017 Perşembe 17:23

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı terörist güçlerinin Karabağ'daki sivil yerleşim yerlerine saldırması nedeniyle 2 yaşındaki Zehra Guliyeva ve 50 yaşındaki babaanne Sahibe Guliyeva hayatını kaybetti. Şarapnel parçaları ile ağır yaralanan Servinaz Guliyeva ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sosyal medyada #JusticeForZahra (Zehra için adalet) kampanyası başlatılırken aşırı görüşlü bazı Ermenistan vatandaşlar ise kan donduran yorumlarda bulundu.  Paylaşımlarda, "Daha çok çocuk öldürmemiz gerek.", "Öldürülenin çocuk olması hoş değil ama haber beni mutlu etti." gibi ifadelerin kullanılması şok etkisi yarattı. 

Sivillere yönelik yapılan saldırıya dünya medyasının sessiz kalışı, Türk ve Azerbaycanlı yurttaşların büyük tepkisini çekmeye başladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı "Yaşanan olaylar bir daha gösteriyor ki Ermenistan Silahlı Kuvvetleri bu emri Ermenistan yönetiminden almıştır. Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı devam eden bu tutumu bölgesel barış ve güvenlik için ciddi bir tehdittir. Mülki ahalinin ağır silahlarla ateşe tutulması Ermenistan’ın devlet siyasetinin bir parçasıdır. Siyaset kasıtlı ve garezli bir şekilde devlet siyaseti olarak hayata geçiriliyor." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığımızdan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "4 Temmuz günü saat 20.40 sularında Azerbaycan’ın Fuzuli rayonunda yer alan Alhanlı köyünün Ermenistan Silahlı Kuvvetleri tarafından top ateşine tutulmasını ve bunun sonucunda köy sakinlerinden 50 yaşında bir kadın ile 2 yaşındaki torununun hayatlarını kaybetmelerini şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı, top ateşi sonucu yaralanan bir diğer Azerbaycanlı kardeşimize acil şifalar diliyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.