Miraç kandili ne zaman 2017?

Miraç kandiline sayılı günler kaldı. Mübarek kandil gününü kaçırmak istemeyen ve miraç kandilini ibadet ile geçirmek isteyenler araştırmaya başladı. Peki 2017 Miraç kandili ne zaman ihya edilecek? İşte merak edilen sorunun cevabı kamusaati.com'da...

Miraç kandili ne zaman 2017?
19 Nisan 2017 Çarşamba 13:50

Milyonlarca müslüman vatandaş Miraç Kandili 2017'nin ne zaman olduğunu araştırmaya ve merak etmeye başladı. Miraç kandili ne zaman 2017? Miraç Kandili Nisan ayının kaçına denk geliyor? 

Miraç kandili 2017 ne zaman?

İslam dininde önemli bir yere sahip olan kandillerden Miraç kandili Recep ayının 27. gecesi idrak ediliyor. Recep ayının 27. gecesi olan Miraç gecesi, Nisan ayının 23'üne denk geliyor.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ile aynı güne denk gelecek.

Ayetlerde Miraç kandili ile ilgili ayetler yer almaktadır. İsra suresinin ilk âyet-i kerimesinde Miraç bildirilmektedir.

İşte o ayetler...

Isrâ Sûresi 1
" Bir gece, kendisine bazi delillerimizi gösterelim diye kulu Muhammedi, Mescid-i Haramdan, çevresini mübarek kildigimiz Mescid-i Aksaya götüren O zatin sani ne yücedir! Bütün eksikliklerden uzaktir O! Gerçekten, herseyi isiten, her seyi gören O'dur."

Isrâ Sûresi 78
“Gündüzün günes dönüp gecenin karanligi bastirincaya kadar (belli vakitlerde) namaz kil; bir de sabah namazini. Çünkü sabah namazi sahitlidir.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.