Araştırma sonucunda Mısır’da çıkarılan mumyaların Mısırlı genlerinden ziyade Türk genine sahip olduğunu ortaya çıkarıldı.
Almanya'da yapılan araştırmada MÖ 1400 ile 400 yılları arasında Mısır’da çıkarılan mumyaları analiz edildi. Bilim insanları, Mısır’da çıkarılan mumyaların genlerinin Akdeniz insanlarının genlerine daha yakın olduğunu ortaya koydu.
Tübingen Üniversitesi ve Jena’daki Max Planck İnsan Tarihi Bilimi Enstitüsü’nde gerçekleşen araştırmada ilk gerçek gen veritabanı oluşturuldu. Araştırmayı yöneten Johannes Krause, araştırmanın 151 mumya ile gerçekleştirildiğini söyledi. Antik Mısırlıların, Yakın Doğu’daki insanlarla gen bakımından daha yakın olduğu belirtildi.
Krause, araştırmayı yaparken Büyük İskender ve diğer isimlerin Mısırlıların genlerini etkileyip etkilemediğini bulmak istediklerini söyledi.
Antik Mısırlıların genlerinde Anadolu ve Avrupa’dan izlerin yer aldığını belirten bilim insanları, günümüzdeki Suriye, Ürün, İsrail ve Lübnan’ın da gen havuzunda yer aldığını kaydetti. Bilim insanları günümüzdeki Mısırlıların ise genlerinde Afrika’nın ağır bastığını söylerken, araştırmanın bu zamana kadar Mısır’daki mumyaların gen haritaları üzerine yapılmış ilk ve en kapsamlı çalışma olduğu kaydedildi.